Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 8. 08:47

A gazdától az asztalig nyomon követve, kiváló minőségű, háztáji sertéshússal várja vásárlóit az Auchan

Képgaléria
A gazdától az asztalig nyomon követve, kiváló minőségű, háztáji sertéshússal várja vásárlóit az Auchan
Mától újdonságként háztáji sertéshúst kínál mind a 19 hazai áruházában az Auchan. A több mint 40 gazdával létrejött program célja, hogy a hazai hagyományos sertéstartási tapasztalatot ötvözve a mai élelmiszerbiztonsági előírásokkal, kiváló minőségű háztáji sertést neveljenek. A hús útja pontosan nyomon van követve, a gazdáktól kezdve tudhatja a vásárló, honnan kerül az asztalra a sertéshús. A jövőben a program bővítését is tervezi a vállalat, további tenyésztők bevonásával. A dunakeszi áruházban megtartott programnyitó rendezvényen Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és több tenyésztő is részt vett.

A háztáji programban nevelkedett sertések izomzata a nagyobb mozgástér révén fejlettebb, a hús intenzív ízű, ízletes, sütés-főzésre ideális, ezért várhatóan gyorsan megkedvelik a vásárlók. A folyamatosan ellenőrzött tartási és takarmányozási feltételek révén pedig garantáltan kiváló minőségű és hagyományos ízvilágú termékek kerülnek a családok ebédlőasztalára.

A háztáji sertéshúst megkülönböztető logóval ellátva, mind a 19 hazai Auchan áruházban meg lehet vásárolni december 5-től. A program részleteiről az érdeklődők a http://haztaji.auchan.hu/weboldalon tájékozódhatnak, ahol arról is kapnak információt, hogy az adott a héten a háztáji sertéshúst mely tenyésztők szállították az áruházakba. Emellett minden vásárlónak lehetősége nyílik arra már az áruházban, akár vásárlás előtt, hogy egy QR kód segítségével a terméken elhelyezett címkéről tájékozódjon, mely tenyésztőktől érkezett az áruházba sertéshús.

„Háztáji sertés programunkkal tovább erősíthetjük a hazai gazdaságot és a foglalkoztatást, emellett segítjük a háztáji állattartás hagyományának megőrzését, élénkítését. A gazdákkal közvetlenül állunk kapcsolatban, biztos megrendeléseinkkel és pontos fizetéssel a megélhetésüket hosszú távon tudjuk biztosítani” – mondta Dominique Ducoux vezérigazgató.

 több mint egy év alatt előkészített programban kizárólag olyan gazdák vesznek részt, akik sertéseiket háztáji tartási körülmények között nevelik, kifutóban, nagy mozgástérrel. Az állatok tartásánál kiemelt figyelem irányul a takarmányozásra: a sertéstartó gazdák többsége a takarmány jelentős részét maga állítja elő. Követelmény, hogy a 80%-ban kizárólag gabona alapú takarmány nem tartalmazhat semmilyen géntechnológiával módosított összetevőt. A kiválasztott, meghatározott fajtájú malacokat a gazdák közel 1 éves korukig nevelik, a 140-180 kg-os súly eléréséig. „A tartási körülményeket több alkalommal ellenőrizzük, és folyamatosan nyomon követjük, így garantálva az állandó, kiváló minőséget” – mondta el a sajtótájékoztatón Balázs Ildikó, minőségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgató. 

Kövessen minket a Facebookon is!