Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 9. 08:14

Almafogyasztást népszerűsítő videópályázat indult

Almafogyasztást népszerűsítő videópályázat indult
A Téli Alma Napok programsorozat keretében december 5-én az almafogyasztást népszerűsítő videópályázat indult, amelyre korhatár nélkül bárki jelentkezhet. A szervezők kreativitásra buzdítják a pályázókat, akik alkotásukkal szemléltethetik: miért fontos és egészséges almát enni. A közönséget leginkább megnyerő, legtöbb szavazatot összegyűjtő pályázó egy Apple iPad Air készülékkel lesz gazdagabb.
Advent első napjával indult az év végéig tartó Téli Alma Napok programsorozat, amelynek keretében a szervezők kisfilmpályázattal is népszerűsítik az alma fogyasztását. A december 5-én induló versenyen bárki megméretheti magát kortól függetlenül. A jelentkezőnek nincs más dolga, mint feltenni a kérdést: miért jó almát enni, majd a választ bemutatni egy maximum három perces, ötletes, humoros videóban. Az amatőr pályázók alkotásaikat akár telefonnal vagy fényképezőgéppel is megörökíthetik. A videóval december 5. és 22. között lehet regisztrálni a www.telialmanapok.hu/palyazat oldalon, és bemásolni a Youtube-ra feltöltött videó linkjét. Aki a legtöbb lájkot kapja a www.telialmanapok.hu/palyazat weboldalon december 31-ig, az egy Apple iPad Air készüléket nyer. Az Alma Együttes is a pályázat mögé állt, a banda frontembere, Buda Gábor egy rövid videóban hívja fel az érdeklődők figyelmét a lehetőségre.
 
A 9 TÉSZ (Termelők Értékesítő Szervezete), a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és 4 feldolgozó által szervezett Téli Alma Napok célja: ráirányítani a fiatalabb korosztály és a felnőtt lakosság figyelmét arra, hogy kulcsfontosságú lehet egészségünk szempontjából az almafogyasztás. A program keretében a nagykarácsonyi Mikulásfalván 10 000 kisgyermek mikulás csomagjába kerül alma, emellett a szervezők összesen 6000 csomag szeletelt almát juttatnak el Mikulásgyár közreműködésével a rászorulóknak, a helyszínre látogatókat pedig ingyenes kóstolóval és nyereményjátékokkal várják az 56-osok terén a Téli Alma Napok faháznál.
 
A MikulásGyárnál és Mikulásfalván zajló promóció részleteiről a www.ezerkert.hu, valamint a Téli Alma Napok Facebook-oldalán olvashatnak az érdeklődők, míg a kisfilmpályázatról a Téli Alma Napok oldalán (www.telialmanapok.hu/palyazat) informálódhatnak a jelentkezni vágyók.

Kövessen minket a Facebookon is!