Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 9. 15:00

300 ezer forintot adományozott a Termostar Kft a zeneiskolának

300 ezer forintot adományozott a Termostar Kft a zeneiskolának
Háromszázezer forinttal támogatta a Termostar Kft, illetve Horváth Attila, a hőszolgáltató cég ügyvezetője, a Kecskeméti Kultúra Mecénása 2014. év díjazottja az M. Bodon Pál Zeneiskolát.

Az adományozásról szóló emléklapot hétfő este adta át az iskolában rendezetett házi hangverseny elején Horváth Attila a tagintézmény igazgatójának, Miklósné Faragó Csillának. A nagylelkű felajánlás előzménye, hogy Horváth Attila, a Termostar Kft. ügyvezető igazgatója kapta meg a Kecskeméti Kultúra Mecénása díjat március 29-én este, a XXIII. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál első napján.

A díjat Ittzés Tamás hegedűművész-tanár, a Bohém Ragtime Jazz Band vezetőjének ötlete alapján alapították Kecskeméten három éve. Az elismerést olyan cégvezető kaphatja, aki sokat áldoz a kecskeméti kulturális életre, és cégfilozófiájában kiemelt helyet foglal el a kulturális mecenatúra. A 2014-es évi jelöltek közé egy előszavazást követően három cégvezető került: Horváth Attilán kívül Kurdi Viktor, a Bácsvíz Zrt. elnök-vezérigazgatója és dr. Nagy Zoltán, a Phoenix-Mecano ügyvezető igazgatója. A kecskeméti kulturális és művészeti intézmények, művészeti együttesek vezetőinek szavazatai alapján végül Horváth Attila kapta meg az elismerést.

- Mindenki tudja, hogy a kultúra meglehetősen támogatásra szoruló terület, ezért három éve azzal a gondolattal alapítottam meg a díjat, hogy a vele járó százezer forintot a díjazott „forgassa vissza\" a kultúrába - mondta hétfő este az adomány átadásakor Ittzés Tamás. Az első évben Tormási Attila megduplázta az összeget, tavaly Versegi János már háromszázezret adományozott, most pedig a Termostar Kft. ugyancsak ennyit áldoz a kultúrára.

Arról, hogy kik kapják az adományt, a díjazott dönt. Horváth Atilla az M. Bodon Pál Zeneiskolát választotta.

- Az a megtiszteltetés érte idén a Termostar Kft-t, hogy a kultúra iránti elkötelezettségét ezzel a díjjal ismerték el - mondta Horváth Attila. - A mi felelősségünk volt, hogy kit és hogyan válasszunk ki a támogatásra. Én azt gondolom, hogy az M. Bodon Pál Zeneiskolában olyan sok művészpalántával foglalkoznak áldozatos munkával, és kitartó türelemmel a tanárok, ami megérdemli a támogatást. Tudom, hogy jó helyre kerül az adomány...

Miklósné Faragó Csilla a támogatás átvételekor elmondta, hogy a diákok külföldi versenyeztetésére, a nevezési díjakra és a versenyekre történő utaztatásra fordítják majd az összeget.

Kövessen minket a Facebookon is!