Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 13. 22:46 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Nagycsaládoknak vitt szeretetcsomagokat a Malom Központ

Képgaléria
Nagycsaládoknak vitt szeretetcsomagokat a Malom Központ
Kecskemét - Nagycsaládok karácsonyát tette boldoggá idén is a Malom Központ: ajándékokkal lepték meg őket. Dr. Fekete Csaba, a Malom Központ tulajdonos-ügyvezető igazgatója és Rácz József, a Malom Központ igazgatója vezetésével öt rászoruló családot kerestek meg szombaton. Egyebek között konzerveket, olajat, sót, cukrot, lisztet, tésztát, tisztálkodási és tisztítószereket, játékokat, no meg természetesen nagy mennyiségű szaloncukrot vittek a szeretetcsomagokban a családoknak. Ráadásként pedig a Malom Moziba szóló jegyeket is kaptak.

- Tavalyelőtt adományoztunk ilyen formában első alkalommal nagycsaládoknak - mondta Dr. Fekete Csaba. Akkor és tavaly is öt-öt rászoruló családot választott ki a számunkra a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete és idén is öt családhoz mentünk el. Olyanokhoz, akik önhibájukon kívül vannak nehéz helyzetben, hiszen egy nagycsalád önmagában is jelentős kiadás, és sokat jelent a számukra a karácsonyi ajándékunk. A tavalyi és a tavalyelőtti öt családot egyébként évközben is többször megsegítettük még, mert láttuk, hogy jó helyre kerül az adományunk.

Az idén kiválasztott családok közül az egyik Katonatelepen él. Az ötgyermekes házaspár - gyermekeik: Kitti (20 éves), Luca (16 éves), Petra (15 éves), Zsófi (6 éves), Zalán (1,5 éves) - örömmel fogadták az ajándékokat. Megható volt látni, ahogy boldog izgalommal bontogatták a dobozokat a legkisebbek: Zsófi, és a kis Zalán.

- Azoktól, akik segíteni szeretnének rászoruló nagycsaládokon, továbbra is várjuk a szeretetcsomagokat - üzente hírportálunk olvasóinak Rácz József. - A Malom Központ a P1 szintjén, a CBA-val szemben kialakított „Adomány-gyűjtőponton\" december 20-ig gyűjtik a dobozokba csomagolt tartós élelmiszert (például konzerveket, olajat, sót, cukrot, lisztet, tésztát), tisztálkodási és tisztítószereket, takarót, játékokat, könyveket, jó minőségű ruhákat, melyeket a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete oszt majd szét, még karácsony előtt a rászorulók között.

Tanácsok a csomagolással kapcsolatban azoknak, akik szeretnének segíteni a rászorulóknak:

1. Keressen egy jó állapotban lévő, üres cipősdobozt!

2. A cipősdobozt töltse meg ajándékokkal.

3. A dobozba NE TEGYEN: romlandó ételeket, gyümölcsöt, folyékony dolgokat, törékeny tárgyat

4. Az elkészült ajándékcsomagot csomagolja be színes csomagolópapírral, majd ragassza le vagy kösse át! A dobozra jól láthatóan írja fel, hogy milyen korosztályú lánynak/fiúnak szánja ajándékát. Például így: „fiú 12 éves\" vagy „lány 8 éves\". A ruhaneműket nagyobb dobozban vagy zsákban is hozhatja.

5. Az elkészült ajándékcsomagot legkésőbb december 20-ig juttassa el a Malom Központ P1-es szintjén, a CBA-val szemben felállított gyűjtőponthoz.

Kövessen minket a Facebookon is!