Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 15. 11:36 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Megérkezett a betlehemi láng a Kecskeméti Városházára

Képgaléria
Megérkezett a betlehemi láng a Kecskeméti Városházára
Kecskemét - Vasárnap este érkezett meg a betlehemi Születés Templomából 2.700 kilométer megtétele után a fény az esti órákban Kecskemétre.

Idén hetedik alkalommal csatlakozott a karácsonyi láng zarándoklatához a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, valamint Kiss Viktória és Török Laura piarista diákok, cserkészek vették át Gödöllőn a betlehemi lángot.

A több éves hagyomány alapján a lángot a betlehemi Születés Templomából Bécsbe egy fiatal cserkész hozta el, majd magyar cserkészek utaztatták tovább Gödöllőre. Onnan hozta el Lévai Jánosné és a két kecskeméti cserkész december 14-én este.

- Bízunk benne, hogy Kecskemétről, a Polgármesteri Hivatalból a betlehemi láng szentestéig eljut Bács-Kiskun megye településeire, templomainkba, iskoláinkba, a szociális otthonokba, valamint a magyar családokhoz – mondta el a Lévai Jánosné, amikor a betlehemi lángot elhelyezte a Városháza aulájában felállított karácsonyfa alatt, ahonnan bárki elviheti egy lámpással a fényt az otthonába.

A betlehemi békelángot a cserkészek 2010 óta az Országházba is elviszik, ahol dr. Latorczai János alelnök december 15-én fogadja őket, amikor rövid ünnepség keretében meggyújtják az országházi adventi koszorú gyertyáit a békelánggal.

(Fotók: Komlós József JR)

Kövessen minket a Facebookon is!