Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 15. 15:40

E HÓ VÉGÉN ZÁRUL A BÁCS-KISKUN MEGYEI KÓRHÁZ EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI PROJEKTJE

Intézményünk sikeresen valósította meg 199,46 millió forint támogatásból az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett TÁMOP-6.2.4.A-11/1 Foglalkoztatás támogatása egészségügyi intézmények számára című nyertes pályázatát. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A TÁMOP-6.2.4./A-11/1-2012-0028 azonosító számú sikeres pályázatunk lehetőséget biztosított kórházunkban létszámbővítésre, ezáltal 21 fő került felvételre. Ezen túl 4 mobil team-et hoztunk létre: a mozgásszervi- és rehabilitációs, a klinikai táplálási, a decubitus (felfekvés), és a Burnout (kiégés ellen) ellátó egységet. Ez további 16 fő foglalkoztatását jelenti, orvosokat és szakápolókat illetve szakasszisztenseket egyaránt. Ezen felül 33 ápoló többlettevékenységét tudtuk anyagilag támogatni az elnyert forrásból.
A projekt legfontosabb célkitűzését a betegellátás minőségének javítását jelentős mértékben növeltük a létszámfejlesztéssel és a mobil team-ok kialakításával. Emellett nagy jelentőségű dolgozóink megtartása, anyagi elismerésük, mobilitásuk elősegítése.
A kinevezéssel járó bérköltséget két évre az elnyert pályázatból tudtuk fedezni. A mobil teamekkel egységes kezelési szemlélet valósult meg intézményi szinten. Ez szakmailag és költséghatékonyság szempontjából egyaránt előrelépést jelent.
A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja 2012. szeptember 1., a megvalósítás határideje 2014. december 31.

Kövessen minket a Facebookon is!