Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 25. 20:58 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Jézus közelébe kerülni

Jézus közelébe kerülni
„Menjetek és mondjátok el, amiket láttatok és hallottatok!...” (Mt 11:4.) Számomra ebben az ádventben ez a mondat vált hangsúlyossá – hirdeti Kuti József református elnöklelkész.

Jézus válaszolja ezt Keresztelő János tanítványainak, amikor a börtönbe zárt és kétségekkel küzdő János rákérdez Jézus személyére: „Te vagy-e az eljövendő, vagy mást várjunk?”

A világ nem változott semmit, az ember ma is be van zárva. A falak állhatnak rohanásból, gondokból, szorongásból, tudatlanságból – mind-mind akadályai lehetnek annak, hogy valaki Jézus közelébe kerüljön. A kétség is jelen van: el lehet-e hinni mindazt, amit eddig Jézusról gondoltunk? Igaz-e, amit gyerekkoromban, hittanon vagy a nagymamámtól hallottam. Valamikor igaz volt, de mit jelent ma? Jelent-e még egyáltalán valamit?

Menjetek, gyülekezzetek! Menjetek, templomba járók és mondjátok el azoknak, akik nem tudtak eljönni ádventben, de még karácsonykor sem az istentiszteletre, hogy „az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azt, ami (aki) elveszett.”! (Luk 19:10.)

(forrás: KEOL kép és szöveg: KTV)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház