Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 25. 21:06 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Rálelni Isten jelenlétére

Rálelni Isten jelenlétére
Kecskemét - Karácsony a legmeghittebb, legszeretetteljesebb ünnepünk. Ilyenkor gondolatban ott vagyunk Betlehemben az egyszerű jászolnál, ahol az Isten Fia néz reánk - hirdeti Jeney Gábor plébános.

Megérint bennünket az első csendes éj hangulata, az a csend, béke és nyugalom, amely olyan koncentráltan jelen volt abban az éjszakában. S átéljük persze a dicsőséges angyali karok megjelenését, amikor megnyílt az ég, hogy az egész környék megtudhassa a csodálatos örömhírt: a Messiás megszületett.

Bámulatos az a sok remek irodalmi, vagy zenemű, amely feldolgozta karácsony történetét. S a legcsodálatosabb az: mi is az események részeseivé lehetünk, ha bensőleg készülünk karácsonyra, ha törekszünk a csendre, s ebben a csendben szeretnénk rálelni Isten jelenlétére, s mindenekelőtt elkezdünk szeretni, mégpedig olyan nyilvánvaló, konkrét és kézzelfogható módon, ahogyan Isten szeret bennünket. Ez karácsony igazi titka: meg szeretne bennünk is testesülni Isten a szeretet által. Hagyjuk, hogy így legyen, s az Úr megajándékozzon bennünket egy valóban boldog, feledhetetlen karácsonnyal!

(forrás: KEOL kép és szöveg: KTV)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház