Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. január 7. 23:50 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Kajakos téli edzőtábor a Medves-fennsíkon

Kajakos téli edzőtábor a Medves-fennsíkon
Kecskemét - A KESI kajak-kenu szakosztályának kajak, kenu és sárkányhajó sportolói letették a lapátot október végén, és azóta szorgalmasan végzik intenzív téli alapozó edzésüket.

Hetente többször futnak, úsznak, tornateremben gimnasztikáznak és konditeremben erősödnek. A súlyzós gyakorlatok mellett saját testsúlyukkal is dolgoznak, többféle fekvőtámasszal, húzódzkodással és lábemeléssel készülnek a nyári versenyszezonra.

Egy évvel ezelőtt a Börzsönyben edzőtáboroztak. Most Chladek Kálmán vezetőedző választása a Salgótarján közelében lévő Medves-fennsíkra esett, ahol december 29. és január 2. között a kajakos fiúk mellett több felnőtt sárkányhajós is részt vett a magaslati edzőtáborban. 

A napi program teljesítése cseppet sem tűnt egyszerűnek: hosszú futás délelőtt, délután emelkedői sprinteket tartalmazó futás, este pedig 1 óra úszás vagy 1 órás tornatermi edzés. Ráadásul a futásoknál a terepviszonyok mellett a mínusz fokokkal is meg kellett küzdeniük a sportolóknak. 

A futással és az úszással az állóképesség, vérkeringés és tüdőkapacitás javul, míg a tornatermi és konditermi edzések az evezéshez szükséges hát-, váll-, kar-, és hasizmokat erősítik meg.

Chladek Kálmán vezetőedző sikeresnek és eredményesnek értékelte az edzőtábort: mindenki lelkiismeretesen és szépen dolgozott, és sajgó izomláz mellett feltöltődve, valamint jó kedvvel érkezett haza.

A magyar kajak-kenu 2014-ben az év legfontosabb világversenyein, az összes korosztályban a legjobb lett a nemzetek közti versenyben. Hiszen minden egyes nemzetközi versenyen az élen végeztünk az éremtáblázatban, így ismét a kajak-kenu lett Magyarország legsikeresebb sportága.

A KESI kajak-kenu szakosztálya minden sportolni vágyót vár akár csak fitness, tréning vagy versenyzői szándékkal, érdeklődni Chladek Kálmánnál lehet (tel: 20/362-34-84).

(KTV)

(Forrás: KEOL)

 

Kövessen minket a Facebookon is!