Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. január 16. 23:12 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Daliás korok tekintete – Kertai Zalán kiállítása Kecskeméten

Képgaléria
Daliás korok tekintete – Kertai Zalán kiállítása Kecskeméten
Kecskemét - Bán Mór, azaz Bán János író-újságíró, a Hunyadi könyvsorozat kecskeméti szerzője nyitotta meg Kertai Zalán kiállítását csütörtök este az Ifjúsági Otthonban. A fotón Kertai Zalán (b) és Bán Mór (j).

A kiállítás képei többségében portrék és a történelem különböző korszakaiból merítik a témákat. A képzőművészeti főiskolát végzett szigetszentmiklósi festőre pedig Michelangelo, Leonardo Caravaggio, a magyar romantikus festők, Giger és Csernus Tibor művészete hatott a legerőteljesebben.

- Meglepetéssel tapasztaltam, hogy mennyire párhuzamosan alakult Zalánnal az életutam - mondta a kiállítást megnyitó Bán Mór. - Mindketten panelrengetegben nőttünk fel, mindketten a sci-fi világa iránt érdeklődtünk rendkívüli módon fiatalkorunkban, és csak szakmai pályafutásunk egy későbbi pontján alakult ki bennünk a történelem iránti érdeklődés. Ami azután mindkettőnknél erőteljesen elhatalmasodott. Végül pedig egyikünk sem abból él, amivel szívesen foglalkozik, és amivel igazán meg tudja mutatni a tehetségét.

Kertai Zalán azoknak a hősi magyar, dicsőséges történelmi korszakoknak a felidézését vállalja festményeivel, melyekről korábban nem sokat lehetett hallani. Rendkívüli történelmi ismereteit felhasználva, azonban nem csak szkíta, hun, avar, magyar harcosokról készít nagyméretű képeket, hanem izgalmas vadnyugati témákról is.

A kiállítás február 15-ig minden nap megtekinthető a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!