Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. január 21. 19:47 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Ökumenikus imahét: római katolikus plébános prédikált a református templomban

Képgaléria
Ökumenikus imahét: római katolikus plébános prédikált a református templomban
Kecskemét - Folytatódott kedden este az ökumenikus imahét a református templomban. Ezúttal Dr. Jeney Gábor római katolikus plébános prédikált a szószékről.

Dr. Jeney Gábor a vallások, gyülekezetek közötti ellentétek, viták, a vallási békétlenség megszüntetésére hívta fel a hívek figyelmét. Beszédében arra figyelmeztetett, hogy ezen a héten a keresztények egységéért imádkozva juthatunk el Krisztus titkának felismeréséhez.

- Igazi egységet az tud építeni, és az tud ezért tenni, munkálkodni, aki mindenekelőtt Istennel van egységben. Isten előtt minden ember egyenlő, számára minden ember fontos. Az Isteni szeretet minden ember szívében ott van: legyen akár katolikus, református, evangélikus, vagy baptista. Legyen bármilyen felekezethez tartozó keresztény. Ez a szeretet pedig le fogja nyomni, el fogja tiporni a széthúzást, az elégedetlenkedést, a gyűlöletet, a meg nem értést - hangsúlyozta. 

Szerdán 17 órakor Feczák László görög katolikus parochus szolgál majd az ökumenikus imahét keretében a református templomban.

Mint korábban megírtuk: az ökumenikus imahét perselyadományait idén a Mezei utcai Közösségi Házban a közelmúltban indult gyermek missziós szolgálat, és roma játszóház kapja majd meg.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!