Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. január 30. 10:39

Gróf Zoltán kiállítás megnyitója nagy sikerrel zajlott le

Képgaléria
Gróf Zoltán kiállítás megnyitója nagy sikerrel zajlott le
Csütörtök délután nyílt meg Gróf Zoltán festőművész alkotásaiból rendezett kiállítás a Porta Egyesület dísztermében. Beszélgetőtárs Harsányi Zsuzsanna festőművész, grafikus volt. Festők egymás között: adhattuk volna a délutánnak ezt a címet. A hangulatos, családias délutánon régi alkotótábori emlékek is előkerültek, melyek még fokozták a jó hangulatot. A megnyitóra sokan voltak kíváncsiak voltak, akik a külső teremből hallgatták a beszélgetést.

Gróf Zoltánfestőművész Kecskeméten született 1953-ban. Művészetére nagy hatással voltak a Vásárhelyi festőművészek, később Bozsó János által az alföldi táj és tanyák hangulata is megihlette. Majd minden technikát kipróbált az akvarelltől a pasztellt valamint az akrilt is. Mégis az olajfestés mellett maradt meg, olaj zománcfestési technikát dolgozott ki. Témáiban a természet, a virágok, figurális ábrázolás kap hangsúlyos szerepet. Festészetében a realizmust, impresszionizmust és a plain-airt követi. Festményei számos hazai és nyugati magángyűjteményben megtalálhatóak.

 

Harsányi Zsuzsanna így vall magáról: Kecskeméten születtem, azóta is ott élek. A szegedi Tömörkény István Iparművészeti Szakközépiskola textil szakán érettségiztem, ezt a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola földrajz-rajz szaka, majd a Magyar Képzőművészeti Főiskola követte. 1992-ben felsőfokú PR végzettséggel gazdagítottam tanulmányaim sorát.

Kilenc évig tanítottam, majd alkalmazott grafikával foglalkoztam. Számtalan cég és termék arculat, könyv, plakát, naptár, stb., született a kezem alatt.

Mindeközben Bruncsák András művész-tanár barátommal 1993-ban elindítottuk a Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskolát, mely ugyan ma már nélkülem, de azóta is sikeresen működik.

1999-ben kezdtem hivatásszerűen, csak a festészettel foglalkozni és érdeklődésem egyre inkább a plein-air stílus felé fordult. Folyamatosan járom szűkebb s tágabb környezetem csodás tájait, különböző alkotótáborokban fedezve fel témaként gyönyörűségeit. Elsősorban pasztellkrétával dolgozom. A pasztell finomsága, szívet-melengető színhatása az, mellyel leginkább közvetíteni tudom érzéseimet. Munkáimban a nőiességet, líraiságot, harmóniát, humánumot szeretném átadni.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház