Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. február 2. 08:27 | Szerző/forrás: keol.hu

Baráti hangulat a kecskeméti Keresztény Polgári Bálon

Baráti hangulat a kecskeméti Keresztény Polgári Bálon
Rendkívül jó hangulat, barátságos légkör, remek vacsora és kiváló zenekar egy igényesen feldíszített iskolai rendezvényteremben - ez jellemezte szombat este a Római Katolikus Főplébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Kecskeméti Szervezete, a Piarista Diákszövetség, a Református Egyházközség, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja jubileumi bálját.

A szombat este 19 órakor kezdődő Keresztény Polgári Bált a Piarista Iskola Czollner téri sportcsarnokában, az évfordulók jegyében tartották. Kecskeméten 450 éve működik református oktatás, 300 éve alapították a kecskeméti piarista rendet, 25 esztendős a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja, és 30 éve rendezik meg a Keresztény Polgári Bálokat. Az idei bál díszvendége dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár volt.

Ott voltak még a jeles kecskeméti társasági eseményen a Szemereyné Pataki Klaudiát, Kecskemét polgármesterét képviselő Mák Kornél alpolgármester, Osztié atya képviseletében dr. Galgóczi Gábor, a KÉSZ alelnöke, Varga Nándor református lelkipásztor, Szabó István piarista házfőnök, Nagy Attila, a piarista gimnázium igazgatója, dr. Jeney Gábor plébános, dr. Salacz László országgyűlési képviselő, kecskeméti önkormányzati képviselők, neves közéleti személyiségek, valamint németországi vendégek is.

Köszöntőt, illetve beszédet mondtak dr. Zombor Gábor, és Mák Kornél. A bálat közösen nyitotta meg Varga Nándor és dr. Jeney Gábor, az elsőbálas fiatalokat pedig dr. Galgóczi Gábor köszöntötte.

A műsort Sirkó László, a Katona József Színház színművésze, Príma Primissima Díjas, a Magyar Érdemkereszt kitüntetettje szerkesztette, közreműködtek Szilágyi Gabriella és Czeglédi Ákos, a zenei rendező Látó Richárd volt. 

A jubileumi bálra a velencei álarcokat a Szeretetszolgálat Hajléktalan Rehabilitációs Központja és az idősotthon lakói készítették, a dekorációt pedig Konfár Sándor vezetésével máltai fiatalok, munkatársak és önkéntesek, valamint piarista fiatalok.

A jó hangulatról a Caravan együttes, a svédasztalos, remek vacsoráról pedig a HolloGasztro Kft. gondoskodott. A báli bevételt szegény sorsú diákok támogatására fordítják.

Kövessen minket a Facebookon is!