Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. február 16. 08:34

Fényfonalak, melyek összekötnek-Nagy sikert aratott ISKANDER VIÁGA a Budavári palotában.

Képgaléria
Fényfonalak, melyek összekötnek-Nagy sikert aratott ISKANDER VIÁGA a Budavári palotában.
Az óriási várakozásnak megfelelően nagy érdeklődés mellet, gyönyörű történelmi környezetben, remek hangulatban, a sajtó nagy érdeklődése mellett nyílt meg Bahget Iskander, Kecskeméten élő szír származású fotóművész kiállítása.

A megnyitón köszöntőt mondott dr. Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója. A kiállítást Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész és Füzi László József Attila-díjas irodalomtörténész, a Forrás főszerkesztője nyitotta meg. Sebestyén Márta, UNESCO Artist for Peace, Kossuth-díjas népdalénekes, előadóművész gyönyörű dalokkal tette emlékezetessé a rendezvényt.

A megnyitón sok művész, művészetet szerető vendég, barát és ismerős vett részt.

A rendezvényen megjelent több Budapesten akkreditált nagykövet is. Jelen volt a palesztín nagykövet, a szaud-arábiai királyság nagykövete, a kuwaiti állam, Algéria,és a katari nagykövet. Emellett megjelent számos, Magyarországon élő arab egyesület képviselője is.

A kiállításon 75 db, 100x70-es alkotás tekinthető meg. A hetvenes évek magyar tanyavilága, író-és művész portrék, tájképek, valamint az arab világban készült képek mutatják meg ISKANDER VILÁGÁT. Azt a világot, ami évtizedek óta keresi, kutatja azokat a kultúrák közötti segítő, jó szándékú fényfonalakat, melyek összekötnek minket. ISKANDER VILÁGA a különbségek helyett a hasonlóságokat mutatja meg ebben a rohanó, kiszámíthatatlan világban.

A kiállítás 2015. április 3-ig, keddtől szombatig tekinthető meg Budapesten, az I. kerületben, a Budavári Palota F épületében, az Országos Széchenyi Könyvtárban.

Kövessen minket a Facebookon is!