Július 29. hétfő, Flóra, Márta
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • Kecskeméten átadták a Bács-Kiskun megyei Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv korszerűsített és akadálymentesített épületét
Hírek, események 2015. február 25. 10:03

Kecskeméten átadták a Bács-Kiskun megyei Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv korszerűsített és akadálymentesített épületét

Elkészült a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv kecskeméti épületének akadálymentesítése és korszerűsítése. A létesítmény átalakítását és működésének korszerűsítését az Európai Unió 120 millió forinttal támogatta. A fejlesztés a megváltozott munkaképességű személyek komplex rehabilitációjának infrastrukturális feltételein javító, közel 4 milliárd forintos országos program részeként valósult meg.

Befejeződött a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének otthont adó épület korszerűsítése és akadálymentesítése. A felújított kecskeméti létesítményt Kovács Ernő kormánymegbízott és Farkasné Farkas Gyöngyi, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal főigazgatója adta át.

A 120 millió forintos európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés során négy modern vizsgálóhelyiséget alakítottak ki a létesítményben. A felújított ingatlan a látás- és a hallássérült, az értelmi fogyatékossággal élő, valamint a mozgásukban korlátozott személyek számára egyaránt akadálymentessé vált. A projekt keretében új vizsgálóeszközök beszerzését is tervezik. A szolgáltatások színvonala az ügyfélkör speciális igényeihez igazodik majd.

A rehabilitációs szakigazgatási szervek döntenek első fokon többek között a megváltozott munkaképességű személyek ellátási jogosultságáról és a közlekedőképesség akadályozottságának mértékéről. A szakértők évente országosan közel 200 ezer vizsgálatot végeznek.

Az Új Széchenyi Terv keretében 17 megyeszékhelyen korszerűsítik a megyei rehabilitációs szakigazgatási szervek épületeit és felszereléseit, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervénél pedig az informatikai és vizsgáló eszközök fejlesztését tervezik. A programot az Európai Unió 3.99 milliárd forinttal támogatja. A beruházások értéke 40 millió és 390 millió forint között alakul, megvalósítási helyszínenként a műszaki tartalom tükrében változik.

A „Komplex rehabilitációhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése”elnevezésű, kiemelt európai uniós projektmegvalósítását a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, valamint a 18 érintett megyei kormányhivatal konzorciumban valósítja meg.

Kövessen minket a Facebookon is!