Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 1. 18:18 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Vér folyt Matkópusztán – Dezsőnek meg kellett halnia

Képgaléria
Vér folyt Matkópusztán – Dezsőnek meg kellett halnia
Kecskemét - Falusi disznóvágást rendeztek szombaton a kecskeméti 12-es számú egyéni választókörzet Matkópusztai városrészében. Dezsőnek meg kellett halnia - a halotti tor viszont fergeteges volt a Matkói Repülőtéren.

Dezső megérezte, hogy eljött a végzetes nap. Lapított szegény szombaton kora reggel az utánfutón a Matkói Repülőtéren, de a sorsát nem kerülhette el. Árammal sokkolták, ami azért humánusabb volt, mint régen: Dezsőnek visítani sem maradt ideje. Pillanatokon belül vége volt... Nem sokkal később már el is készült a hagymásvér.

Sipos László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő rendezvényeiről már sokadszor írtuk, hogy fergeteges a hangulat: ezúttal sem csalódtak a résztvevők. A disznó halotti torán szomjas és éhes embert nehezen, sőt egyáltalán nem lehetett volna találni a repülőtér éttermében.

A télbúcsúztató, tavaszváró disznóvágáson minden együtt volt, amire egy ilyen tornál szükség van. Dezső a „malac\", böllér, kések, pörkölők, jó sok pálinka, bor, forral bor és persze éhes emberek: ebből vagy 80-100 is. Természetesen jelen voltak a disznóvágás szponzorálói: Skala Zoltán, a Matkópusztán működő Poliext Kft. családi vállalkozás újvidéki tulajdonosa, és Sinkó András, a cég üzemvezetője is, akik Sipos Lászlóval, valamint a matkói közösséggel közösen látták vendégül a disznótorra érkezetteket.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!