Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 3. 09:07 | Szerző/forrás: kecskemet.hu

Harsányi Ernő, Magyarország legidősebb egyetemi hallgatója

Harsányi Ernő, Magyarország legidősebb egyetemi hallgatója
Új egyetemi mesterképzés indul 2015 márciusában, és folytatódik a népszerű Harmadik Kor Egyeteme program is a Kecskeméti Regionális Felnőttképzési Központ szervezésében – jelentették be csütörtökön délben a városházán.Az új tanév indítása alkalmából tartott sajtótájékoztatón ismertették a képzésekkel kapcsolatos fontosabb információkat, valamint bemutatkozott Harsányi Ernő, Magyarország legidősebb egyetemi hallgatója is.

Mint elhangzott, a kulturális mediáció mesterképzés új elem a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kara által kecskeméti konzultációs lehetőséggel meghirdetett szakok sorában. Amelyre felvételt nyert a Kecskeméten élő dr. Harsányi Ernő is, aki ezzel hivatalosan is Magyarország legidősebb hallgatója lett. A 80 esztendős Harsányi Ernő korábban annak a Harmadik Kor Egyeteme elnevezésű nyitott egyetemi programnak volt a hallgatója, amely most ismét várja a tanulni vágyó nyugdíjasokat Kecskeméten.

A nyugdíjas pedagógus a soha el nem múló kíváncsiság miatt járt be az első évfolyamon az előadásokra. Melynek során újra kedvet kapott a tanuláshoz, beiratkozott a Pécsi Egyetem kulturális meditáció szakára. Ezzel ő lett az ország legidősebb egyetemistája.

Kövessen minket a Facebookon is!