Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 5. 14:06

Gondolatfújás és versfoltozás a Fekete házban

Képgaléria
Gondolatfújás és versfoltozás a Fekete házban
Gondolatfújás, Bóbita-sarok, versfoltozás és gépelde: így kelnek életre Weöres Sándor versei a szegedi Fekete-ház új időszaki kiállításán. A megmozdult szótár című tárlaton izgalmas installációk segítségével lehelhetnek életet a legendás író-költő műveibe a látogatók - a kiállítást március 6-án, pénteken 17 órakor nyitják meg.

Életre kelnek Weöres Sándor versei a Fekete ház falai között: a nagyszerű író ikonikus műveivel 21. századi formában találkozhatnak az érdeklődők március 6-tól. A megmozdult szótár című kiállításon olyan egyedi fejlesztésű számítógépes játékokkal találkozhat a látogató, mely nem csak a kisgyermekeket, hanem a felnőtteket is „berántja” Weöres csodálatos verseinek világába.

A tárlaton lehet gondolatot fújni, verset foltozni, rajzolni és szüretelni is. A legkisebbek a Bóbita-sarokban játszhatnak, míg a nagyobbakat a gépelde várja: egy korabeli írógép segítségével saját alkotásokat faraghatnak Weöres műveiből. A falakat az író saját illusztrációi díszítik, így a látogatók teljesen elmerülhetnek Weöres Sándor verseinek csodálatos világában.

A tárlat a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása, melyet március 6-án, pénteken 17 órakor nyitnak meg a Fekete házban. Az eseményen közreműködik Pataki Ferenc színművész.

A kiállítást március 6-án, pénteken 17 órakor nyitják meg a Fekete ház földszinti kiállítóterében. Az eseményre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit!

Kövessen minket a Facebookon is!