Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 7. 12:20 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

A spanyol nagykövetet fogadta Kecskemét polgármestere

Képgaléria
A spanyol nagykövetet fogadta Kecskemét polgármestere
Kecskemét - Pénteken délelőtt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármester asszonya a városházán fogadta José Ángel Lopez Jorrin spanyol nagykövetet, Antonio Pérez-Hernández kulturális tanácsost, valamint a Budapesti Cervantes Intézet igazgatóját, Rosa Sánchez-Cascadot.

A találkozón a Bolyai János Gimnázium Kecskeméten igen nagy népszerűségnek örvendő két tannyelvű oktatásának folytatása volt az egyik központi téma. A kormány déli nyitását nézve szintén fontos a spanyol nyelv, hisz Dél-Amerika spanyol ajkú. 

Továbbá szóba került az is, hogy Kecskemétnek nincs partnervárosa Spanyolországban, viszont a kulturális, gazdasági kapcsolatok elindításához ez alapot adhatna.

Spanyolország Budapestre akkreditált nagykövete Kecskeméten részt vett a magyar-spanyol két tanítási nyelvű gimnáziumok országos találkozóján is, melynek idén városunk adott otthont. A kétnapos eseményre mintegy 200 diák érkezett a városba az ország különböző részeiről. A kecskeméti Bolyai János Gimnáziumon kívül Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szegeden és Veszprémben működik magyar-spanyol két tanítási nyelvű gimnáziumi oktatás.

(Fotók: kecskemet.hu/Banczik Róbert)

(Forrás: KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!