Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 10. 08:45 | Szerző/forrás: hiroshir.hu

Lehet malmozni vasárnap is

A bevásárlóközpontok többsége nyitva lesz a vasárnapokon március 15. után is, és nem csak azok, amelyikben van mozi – írja a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége alapján a Napi Gazdaság. A mozik mellett az éttermek, kávézók és azok a kisebb boltok is nyitva lesznek a plázákban, ahol a tulajdonos vagy családtagja dolgozik.

Magyarországon összesen 50 bevásárlóközpont van: Budapesten 22, vidéki városokban pedig 28. Ezek közül a fővárosban 8 plázában nincs mozi, de közülük négy is nyitva lesz minden vasárnap, vidéken pedig a 9 mozi nélküli bevásárlóközpontból 6 fogad majd vásárlókat egész hétvégén.

Több plázában még egyeztetnek a bérlőkkel, de ezt nehezíti, hogy még mindig nincs kormányrendelet, amiből pontosan kiderülne, milyen üzletek lehetnek nyitva, és mik nem. Erről a március 15-én hatályba lépő törvény nem fogalmaz elég tisztán a plázaszövetség szerint, ráadásul még több módosító indítványról sem döntött a parlament.

Sok pláza, hogy elkerülje a szombati tumultust, csütörtökön, pénteken és szombaton is egy órával tovább lesz majd nyitva, de olyan is lehet, ami korábban is nyit ki, mint most.

A teljes listát az alábbi linken keresztül nézheti meg:

Kövessen minket a Facebookon is!