Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 13. 15:42

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről
Kecskemét plébánosa, Dr. Jeney Gábor atya elküldte a következő vasárnap hirdetéseit, melyeknek portálunk is szívesen ad helyet és szívből ajánlunk.

Ma gyűjtés van a kárpátaljaiak megsegítésére.

Jövő vasárnap gyűjtés lesz a szentföldi keresztények megsegítésére.

Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. A böjti fegyelem szabályai a betegekre nem vonatkoznak.  Hamvazószerdával elkezdődött a mindenki számára kötelező húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje, amely Szentháromság vasárnapjáig, május 31.-éig tart. Péntekenként 17 órakor végzünk keresztutat templomunkban.

A Mária Társulat idei első zarándokútja március 19-én, csütörtökön lesz Pannonhalma-Győrújbarát útvonalon. Indulás reggel 7 órakor a volt-Domus parkolóból.

Március 22-én vasárnap fél 11-kor lesz az édesapák megáldása templomunkban.

A Czollner téri Piarista Óvoda március 25-én fél 9-től szeretettel várja nyílt napjára az érdeklődőket. További részletek az iskola honlapján olvashatók. 

Március 25-én este 6 órakor lelki örökbefogadás lesz templomunkban.

Március 26-án a 8 órai szentmise után szentségimádást tartunk.

Március 28-án szombaton 18 órakor zenés keresztút lesz a Szentcsalád plébánián a kalocsai Adorate együttes vezetésével.

Március 29-én vasárnap 15.30-tól „Irgalom forrása” közbenjáró szolgálat lesz templomunkban. A meghívott előadó Stella Leontin atya. Várnak minden testi vagy lelki gyógyulásra vágyót.  

Hirdetéseink plakátokon is olvashatók a bejáratoknál!

 

Az ADORATE zenekar 2005-ben, abból a célból alakult, hogy minden lehetséges fórumon, a maga eszközeivel tanúja legyen Krisztus üzenetének.

 

Nevünk a latin Adorare (Imádni) szó felszólító módú alakja, mely a tiszteletnek, és hódolatnak olyan fokát jelöli, ami csak Istent illeti meg. Úgy gondoltuk, ez a név kifejezi azt, hogy ki az első az életünkben, Akit mi képviselni akarunk, akinek végtelen emberszeretetét hirdetni szegődtünk.

 

Számos helyen zenéltünk már országszerte, sőt a határon túl is. Szentmisék, szentségimádások, lelki napok, keresztény megmozdulások gyakori szolgálattevői vagyunk: e tevékenységünkkel igyekszünk megélni az evangélium, és az igényes könnyűzene iránti elköteleződésünket.

 

A zenekar jelenlegi tagjai:

 

Barakonyiné Tamás Mónika– ének, gitár (hittanár).

Bartal József– gitár, gitárszintetizátor (gyógypedagógus).

Varga Zoltán – ritmus hangszerek (kézműves mester).

 

Saját szerzeményű keresztút előadásunk ősbemutatója tavaly volt Cegléden, ahol valami kimondhatatlan, bensőséges kapcsolat alakult ki a hallgatóság és közöttünk. Az előadás végén egy egész templom ölelt keblére minket! Bízunk benne, hogy kecskeméti előadásunk is utat talál a hallgatóság szívéhez, és olyan élményt tudunk nyújtani a nagyböjti készületben, mely még közelebb viszi a jelenlévőket a mi Urunk, Jézus Krisztus szenvedésének titkához!

 

Szeretettel várunk mindenkit március 28-án, este 6 órakor az kecskeméti Szentcsalád Plébánián!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház