Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 18. 17:38 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Szemerey Andorné Törös Olga - Tettem a dolgomat mindenkor

Képgaléria
Szemerey Andorné Törös Olga - Tettem a dolgomat mindenkor
Kecskemét - A Kecskeméti Főiskola Pedagógiai Szakkönyvtárában mutatták be kedden délután azt a könyvet, amely a február 16-án elhunyt Szemerey Andorné Törös Olga életpályájának állít emléket. A kecskemétivé lett tornász olimpikon című kötetet Grosán Pál, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének tagja, nyugdíjas testnevelő tanár, edző, szenior világbajnok atléta írta.

A rendezvény helyszínéül nem véletlenül választották a Tanítóképző Főiskolai Kart. Törös Olga, az 1936-os berlini olimpián a bronzérmet szerzett magyar tornász válogatott tagja ugyanis 35 évnyi tanítás után az intézmény jogelődjéből ment nyugdíjba, 1974-ben. 

A könyvbemutatón megjelenteket dr. Steklács János, a Tanítóképző Kar dékánja valamint dr. Bodóczky László, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének elnöke köszöntötte, majd Kriskó János főiskolai docens beszélgetett a kötet szerzőjével.

Grosán Pál egyebek mellett elmondta: Bodóczky László és felesége biztatták arra, hogy írja meg Törös Olga élettörténetét. A munkát 2014 elején kezdte el, és augusztus 4-ére, a tornász olimpikon századik születésnapjára el is készült a kiadvány. 

„Tettem a dolgomat mindenkor\" - így foglalta össze négy szóban példaértékű életművét Szemerey Andorné a könyvben, amely a vele készült interjúk mellett, számos kortörténeti dokumentumot és fotót is tartalmaz. 

A kötetet időközben azokkal a képekkel egészítették ki, amelyek a tavalyi születésnapi köszöntőn készültek.

(szöveg: KTV)

(Forrás: KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!