Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 29. 10:26 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Születésnap - 35 éves a Forradalom utcai óvoda

Képgaléria
Születésnap - 35 éves a Forradalom utcai óvoda
Kecskemét - Egész hetes programsorozattal köszöntötte fennállásának harmincötödik évfordulóját a Forradalom utcai óvoda.

Rendeztek egészségnapot, mesedramatizálási délután, családi makett készítést, rajzpályázat eredményhirdetést, és szerveztek kirándulást is. A koronát a pénteken megtartott jubileumi ünnepség tette fel az ünnepségsorozatra.

A fennállásának harmincötödik évfordulóját ünneplő Forradalom utcai óvoda jubileumi rendezvényének résztvevőit Demeterné Tarsoly Erika tagintézmény-vezető köszöntötte. Elmondta, hogy az elmúlt évtizedek hagyományainak ápolása mellett az utóbbi esztendőkben újakat is teremtettek. Olyanokat, amelyek hangsúlyozzák közösségszeretetüket, magyarságtudatukat, és lokálpatrióta szellemiségüket. Ezt követően az óvoda Csicsergők Néptánccsoportjának apróságai adtak játékos műsort.

Harkai Csilla és Böde István, a Kecskeméti Táncegyüttes művészeti asszisztensei - egykori Forradalom utcai óvodások - mezőségi táncokat adtak elő. Majd Leviczky Cirill, az önkormányzat Városstratégiai és Pénzügyi Bizottságának elnöke üdvözölte a jelenlevőket, és méltatta a jubiláló intézményben folyó magas színvonalú pedagógiai munkát. 

Fellépett a családias hangulatú gálán a Forradalom utcai óvodába korábban járt több fiatal is. Temesvári Márton népdalcsokorral érkezett, Szőke-Tóth Anna tenorkürtön, Szőke-Tóth Éva pedig fuvolán játszott. A kezdetekre Ábel Lajosné, az óvoda első vezetője emlékezett vissza, majd megosztotta gondolatait az ünneplőkkel Szentesi Józsefné, az intézmény második irányítója is.

(szöveg: KTV)

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!