Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 29. 10:49 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Tűzoltó háza égett Kunszentmiklóson - gyűjtést szerveznek a kollégák

Képgaléria
Tűzoltó háza égett Kunszentmiklóson - gyűjtést szerveznek a kollégák
Kunszentmiklós - Tűzoltó kollégájuk háza égett szombatra virradó éjjel Kunszentmiklóson - közölte a katasztrófavédelem. (A képeket Bokorné Csereklei Márta fényképész készítette)

Mint korábban megírtuk, egy közel száz négyzetméteres, három szintes lakóház tetőszerkezetén keletkezett tűzhöz riasztották a kunszentmiklósi önkormányzati tűzoltókat szombatra virradó éjjel.

Az épületet a kiérkezés előtt a lakók áramtalanították. A város tűzoltói légzésvédelem mellett hatoltak be a Szélmalom utcai házba, ahol három sugárral kezdték meg az oltást.

Majd a helyszínre vonultak a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók is és közösen folytatták a mentési munkálatukat. Eközben a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is megérkezett a Szélmalom utcai házhoz. A tűz következtében az épület tetőszerkezetének 80 százaléka megsemmisült.

A Szélmalom utcai ingatlanban egy tűzoltó, Hajdú Gábor él, aki közel két évtizede dolgozik a kunszentmiklósi tűzoltóparancsnokságon. A tűz miatt bekövetkezett kár kijavítását anyagi körülményei nem teszik lehetővé. Amennyiben valaki úgy érzi, hogy szívesen segítene akár egy kisebb hozzájárulással, vagy építőanyaggal, az megteheti az OTP Banknál vezetett 11773322-60042169-es bankszámlára történő pénzösszeg átutalásával, vagy természetbeni segítség esetén jelentkezzen a Kunszentmiklósi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokságnál (6090 Kunszentmiklós, Szent Flórián utca 2.).

A katasztrófavédelem olvasóink segítségét előre is köszöni.

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!