Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 29. 22:26 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

100. születésnap – templomban köszöntötték Anna nénit

Képgaléria
100. születésnap – templomban köszöntötték Anna nénit
Kecskemét - A piarista templomban megtartott szentmise keretében köszöntötték szombaton a százesztendős Vangel Sándornét. A nem mindennapi esemény egyik különlegessége volt, hogy a misét az ünnepelt egyik fia, a hetvenkét éves Vangel Imre plébános celebrálta, a templomi kórus pedig a családtagokból állt. A város vezetésének képviseletében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és dr. Sztachó-Pekáry István önkormányzati képviselő köszöntötték Anna nénit.

Vangel Sándorné 1915. március 26-án, Farkas Anna néven született a Csongrád megyei Mindszenten. Szüleit kisgyermekként veszítette el: tizenegy éves korától édesanyja testvére nevelte. Húsz évesen ment férjhez Vangel Sándor gazdálkodóhoz. Hét gyermekük született, akik közül hatan ma is élnek. 

A család az \'50-es, 60-as években „kulák családként\" az üldözöttek sorsát élte. Vangel Sándorné azonban ebben az időben is mindent megtett gyermekei taníttatásáért. Három fia közül egyik jogász, a másik gyógyszerész lett, a harmadik a papi hivatást választotta. Egyik lánya pénzügyi területen dolgozott, kettő pedig tanár lett.

Anna néni harminc éve özvegy, a Szegvári Háziipari Szövetkezetből ment nyugdíjba. Tizenhét éve él Kecskeméten, az egyik lányánál. A mai napig gyönyörűen hímez, családtagjait ellátja színpompás terítőkkel, párnákkal. Tizenhárom unokája és huszonhárom dédunokája van. 

A tiszteletére tartott szombati szentmisén nemcsak családtagjai, rokonai, hanem városunk önkormányzata képviseletében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és dr. Sztachó-Pekáry István önkormányzati képviselő is köszöntötték Anna nénit. Az ünnepelt örömmel fogadta a város vezetésének, és Orbán Viktor miniszterelnök általuk tolmácsolt jókívánságait,majd aláírta az önkormányzat Szépkorúak könyvét is. 

Anna nénit a születésnapján levélben köszöntötte Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek is - a levelet a szentmisén Vangel Imre plébános olvasta fel -, az ünnepségen pedig a meghatározó kecskeméti média mellett jelen volt az M1 televízió vallási műsorainak stábja is.

 

(szöveg: KTV / keol.hu)

(Forrás: KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!