Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 29. 22:47 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Családi nap a Rákóczi iskolában

Családi nap a Rákóczi iskolában
Kecskemét - Két projekt záróeseményét tartották meg szombaton délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Az oktatási intézmény Fogadd el! című, az érzékenyítés jegyében megszervezett háromhetes programsorozatára családi nappal tették fel a koronát. Ugyanezen a napon zárták az iskolában a Táguló határok, foglalkoztatási lehetőség = nagyobb aktivitás elnevezésű projektet is.

Nagy volt a nyüzsgés szombaton délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Egyetlen napon két projekt záróeseményét is megtartották az intézményben. A projektzáró sajtótájékoztatón részt vett és köszöntőt mondott Mák Kornél alpolgármester is.

A kecskeméti székhelyű Nyitott Szemmel Egyesülettel régóta működik együtt az iskola. Ezúttal a „Táguló határok, foglalkoztatási lehetőség = nagyobb aktivitás\" című, uniós forrásból támogatott projektben vettek részt közösen. A Rákócziban egy éven keresztül biztosítottak munkahelyet nyolc hátrányos helyzetű fiatalnak.

Családi nappal fejezték be ugyanezen a délelőttön az iskola Fogadd el! című programját is. A háromhetes rendezvénysorozat célja az érzékenyítés volt: a gyerekeket megismertették a fogyatékossággal élő emberek problémáival, nehézségeivel, és megtanították a diákokat az elfogadásra. 

A családi nap keretében megnézhették a jelenlevők a fiatalok e témában készült alkotásaiból összeállított kiállítást. Bárki kipróbálhatta, hogy tud-e például szájjal vagy lábbal festeni, bekötött szemmel kézműveskedni, mozgásos feladatokat elvégezni. A cél a látás-, hallás- és mozgássérült emberek élethelyzeteinek megtapasztalása volt.

(KTV)

(Forrás: KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!