Július 29. hétfő, Flóra, Márta
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • SIKERESEN ZÁRULT SZABADSZÁLLÁSON \"A FIATALOK TESTMOZGÁSRA ÖSZTÖNZÉSE ÉS KAPCSOLÓDÓ INGATLANFEJLESZTÉS SZABADSZÁLLÁSON\" CÍMŰ PROJEKT
Hírek, események 2015. március 30. 13:32

SIKERESEN ZÁRULT SZABADSZÁLLÁSON \"A FIATALOK TESTMOZGÁSRA ÖSZTÖNZÉSE ÉS KAPCSOLÓDÓ INGATLANFEJLESZTÉS SZABADSZÁLLÁSON\" CÍMŰ PROJEKT

Az Szabadszállási Sportegyesület az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretében 94,999973% mértékű támogatást nyert. A sportegyesület 38 434 611 Ft költségű projektjére kapott 36 426 420 Ft támogatást, melyhez 1 917 191 Ft önerőre volt szüksége.

A Szabadszállási Sportegyesület 1935 óta látja el a sportolást, testmozgást ösztönző tevékenységeit. Az egyesület célja a lakosság testkultúrájának magasabb színvonalra  történő emelése, az egészség megőrzése, a rendszeres sportolás biztosítása, valamint a sport népszerűsítése különösen a település fiataljai körében. Egyesületünk éves szinten több városi sportrendezvény szervezője, sportágnak az összefogója, népszerűsítője. Fő célunk a fiatalok sportolásra és egészséges életmódra való nevelése.

Három szakosztállyal rendelkezünk: futball, cselgáncs, birkózás, de több szakágban is szervezünk foglalkozásokat. Sajnos nem álltak rendelkezésre a megfelelő tárgyi feltételek. Szabadszállás sportkomplexuma az elmúlt évtizedek alatt jelentősen amortizálódott. A város tulajdonában és az egyesület kezelésében álló sporttelep a folyamatos használat miatt jelentős felújításra szorult. A támogatás felhasználásával ezt a problémát sikerült megoldanunk.

Egy komplex projektet sikerült megvalósítanunk, mely keretében infrastruktúra fejlesztés, eszközbeszerzés, valamint programok szervezése együttesen szolgálta és fogja szolgálni a kistérség lakosságának egészségmegőrzését. Sportegyesületünk 38 434 611 Ft költségű projektjére kapott 36 426 420 Ft támogatást, melyhez 1 917 191 Ft önerőre volt szüksége.  

A projekt eredményei.: A támogatás eredményeként megújult a sportsátor (padlóburkolat felújítása, fűtés megoldása), futópálya felújításra került. Továbbá sporteszközök kerültek beszerzésre:  tenisz- és röplabdaháló, teniszlabda adogató gép, kosárpalánk gyűrűvel, kosár-, tenisz-, röplabdák.

A projekt keretében sportprogramok is megrendezésre kerültek:  Városi sportnap, Kihívás napja, Gyermeknap, Egészség nap..stb.

Célunk a fair-play szellemű sportolás népszerűsítése a fiatalság körében. Azért küzdünk, hogy a  rendszeres sportolási lehetőség biztosított legyen a fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. Fontosnak tartjuk az  egészség megőrzésének segítését a lakosság számára. Egész évben a sportolók és a sportolni vágyók szolgálatában állunk  mindkét nem, minden korosztály tekintetében.

Kövessen minket a Facebookon is!