Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. március 31. 15:22

A kecskeméti harsonás sikert aratott Horvátországban

A kecskeméti harsonás sikert aratott Horvátországban
Közel négyszáz fiatal fúvós vett részt azon a Horvátországban rendezett nemzetközi versenyen, amelyen a harsonán játszó kecskeméti Beke Márk, megszerezte korcsoportjában az abszolút első helyet.

A magyar történelmi város, Varasd központjában helyezkedik el az Erdődy (barokk) palota. Ebben működik ma Horvátország egyik nagyhírű zeneoktatási intézménye.

Közel négyszáz - többségükben szerb, szlovén és horvát nemzetiségű - fiatal fúvós versenyzett itt, a március 23-28-áig tartó versenyen. A különböző korcsoportokban a fa és rézfúvósok, hangszerenként mérték össze tudásukat. Hazánkat egy maroknyi magyar képviselte: Kecskemétet pedig Beke Márk.

A rendkívül magas színvonalú versenyen a harsonán játszó Beke Márk, megszerezte korcsoportjában az abszolút első helyet. Márk az M. Bodon Pál Zeneiskola utolsó éves tanítványa. Tanára Kuna Lajos, zongorakísérője pedig Gémes Adrienne tanárnő volt.

Beke Márk számára a zsűri elnöke a neves dán harsonaművész, Carsten Svanberg mesterkurzust adott, és meghívást kapott Grazba, egy nemzetközi kurzusra is.

Kövessen minket a Facebookon is!