Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. április 3. 08:58 | Szerző/forrás: keol.hu

Passiós istentisztelettel bocsátották húsvéti szünetre a diákokat

Passiós istentisztelettel bocsátották húsvéti szünetre a diákokat
Passiós istentisztelettel bocsátotta el szerda délelőtt a feltámadás ünnepére készülve a Kecskeméti Református Általános Iskola az intézménybe járó diákokat a húsvéti szünetre. Délután pedig húsvéti ajándékkészítő foglalkozáson készültek az ünnepre a felső és az alsó tagozatosok is az iskolában.

\"Értünk vállalt ennyi sok kínt, Megváltottak, áldjuk őt mind!\"

A Református templomban a Kecskeméti Református Általános Iskola több mint hétszáz diákja vett részt a Jézus szenvedéstörténetét felelevenítő passiós istentiszteleten. Az iskola tanárai, hittanoktatói - Bárdos Péterné, Csősz Győzőné Pető Krisztina, Telekes Tamás-, valamint tanulói szolgáltak: énekkel Varga-Fekete Viola és Tóth Lili Anna, szövegmondással a 8. évfolyamosok. Igét hirdetett Komádi Róbert lelkész.

Az ünnepre készülve délután egy húsvéti ajándékkészítő foglalkozáson vettek részt a felső tagozatosok. Először képes előadást hallgattak a húsvéti népszokásokról, elsősorban népi játékokról, a húsvéti ünnepkörről, majd a foglalkozást vezető tanárok segítségével papírból, szalagból varázsoltak húsvéti díszeket, melyeket magukkal vittek az otthoniak megörvendeztetésére.

Az alsó tagozatosok osztálytermi foglalkozásokon készültek az ünnepre.

Mind a tantestület, mind a diákság szívében örömmel és hálával tért haza, magával vive a református dicséret biztató reménységét:

\"Ha trónusodnál, Jézusom, Vezérem, Fejem ragyogva fürdik majd a fényben: Énekelek, hol szentül zeng az ének, Dicsérve Téged.\"

Kövessen minket a Facebookon is!