Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2015. április 3. 21:40 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

20 éves a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Képgaléria
20 éves a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Letettük az alapokat - így summázta az eltelt két évtizedet a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara azon a csütörtöki rendezvényen, ahol mintegy háromszázan - a megye, a hatóságok, a különböző szervek és vállalkozások vezetői, a kamara partnerei, valamint munkatársai - voltak jelen, hogy megünnepeljék a 20. születésnapot.

Az erős összefogás az egyik legfőbb eredménye az eltelt 20 évnek - emelte ki Gaál József ünnepi köszöntőjében. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, hogy a megkezdett úton szeretnének tovább haladni. A 23 területi kamara közül a Bács megyei dobogós; ezt igazolja valamennyi számadat, ami egyebek között a tagok létszámából, a bevételekből, a szakképzés és a mesterképzés volumenéből is kimutatható - hangzott el a kamara alapításának 20. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepen.

„Az egyik fő célkitűzés a következő hét év pályázati forrásaihoz kötődik. A települési és megyei önkormányzattal, a kormányhivatal szakértőivel azon dolgozunk, hogy ezeknek a forrásoknak minél nagyobb része, és a kormányzati kommunikációból hallható 60 százalékot is elérje az a rész, ami a vállalkozások, a gazdaság fejlesztésére fordítódik\" - emelte ki ünnepi beszédében Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

A kamarák, és a hozzájuk kapcsolódó vállalkozások a gazdaság motorjai. Abban érdekelt az ország, hogy ezek a cégek fejlődni tudjanak, ők is beszállítók legyenek, és olyan készterméket tudjanak előállítani, ami megállja a helyét a világpiacon - erről már Kovács Ernő, a Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott beszélt.

„Hasonlattal élve az ország egy repülőgép, amivel mi haladunk, és 10 millióan ülünk rajta. A kormány pedig úgy döntött, hogy nem hitelből akarja tankolni ezt a repülőgépet, hogy egyre magasabbra emelkedjünk, és előre is haladjunk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a legkisebbtől a legnagyobbig mindegyik vállalkozás sikeres legyen, fejlődőképes legyen, és meg tudjon felelni a mai kor követelményeinek\" - fogalmazott a kormánymegbízott.

A lajosmizsei Geréby Kúriában rendezett ünnepségen a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara egyik legrangosabb kitüntetését, az elnöki aranyérmet a 2006 óta a Bács megyei kamara titkáraként dolgozó Sipos Zsolt, valamint Tormási Attila kecskeméti vállalkozó, a Tormási Autóház tulajdonosa érdemelték ki. A köztestület országos vezetésének emlékplakettjét pedig Pintye László, a kamara ipari tagozati alelnöke vehette át.  

Kamarai oklevelet és emlékérmet az alapításban vállalt szerepükért többen is kaptak a jubileumi ünepségen, melynek végén mesteravatást, pezsgős koccintást és fogadást tartottak.

 

(szöveg: KTV /keol.hu)

(Forrás: KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!