Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. április 10. 23:26 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

Képzőművészeti kiállítás díjátadója a Hunyadi János Általános Iskolában

Képgaléria
Képzőművészeti kiállítás díjátadója a Hunyadi János Általános Iskolában
Kecskemét - József Attila születésének 110. évfordulója alkalmából József Attila versei által ihletett rajzversenyt hirdettek a Corvina Intézmény négy iskolájában. A verseny eredményhirdetését és díjátadóját csütörtök délután tartották a Hunyadi János Általános Iskolában.

A rajzversenyre a Corvina tagintézményei közül a Kertvárosi Általános Iskola, a Corvin Mátyás Általános Iskola, a Corvin Mátyás Általános Iskola és a Hunyadi János Általános Iskola diákjai nevezhettek. A Költészet Napjához kapcsolódóan József Attila „Szeretném, ha vadalmafa lennék!\" és az „Áldalak búval, vigalommal\" című költeményeihez kellett versillusztrációkat készíteniük a diákoknak. 

A kiállításmegnyitót követően a két vers „meg is szólalt\", ugyanis a Hunyadi János Általános Iskola könyvtárában előadóművészi tehetségüket is megmutathattak a résztvevők. A versmondó verseny zsűrije a következő volt: Félixné Oravecz Márta, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgató-helyettese, magyartanár, Józsa Katalin, a Kecskeméti Ifjúsági Otthon munkatársa, drámapedagógus, és Őri Szabó Viktória, a Hunyadivárosi Fiókkönyvtár vezetője.

A rajzverseny eredménye: 

5-6 osztály: 1. Botos Viktória (Kertvárosi Általános Iskola), 2. Zetkó Nikolett (Mathiász János Általános Iskola), 3. Kovács Amanda (Hunyadi János Általános Iskola)

7-8 osztály: 1. Kecskés Martin (Hunyadi János Általános Iskola), 2. Németh Ariella (Corvin Mátyás Általános Iskola), 3. Kasza Blanka (Corvin Mátyás Általános Iskola)

(KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!