Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. április 14. 20:30 | Szerző/forrás: Forrás: KEOL

XXI. századi modern város – Előadás a Városházán

Képgaléria
XXI. századi modern város – Előadás a Városházán
Kecskemét - A XXI. századi modern város címmel indított előadássorozatot Kecskemét városvezetése tavaly ősszel. A Városháza dísztermében szerda délután tartották meg a sorozat második rendezvényét. Melynek keretében Kopányi Mihály PhD, a Világbank munkatársa a modern városok finanszírozási rendszereiről szólt a jelenlévőkhöz.

Jelentős érdeklődés kísérte a XXI. századi modern város című sorozat második előadását, melynek hallgatóságát Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte a Városháza dísztermében. A jelenlévők közül sokan már a novemberben megtartott nyitóelőadáson is ott voltak, amikor Prof. Dr. Wolfgang Schuster, Stuttgart  tartományi főváros volt főpolgármestere, az Európai Települések és Régiók Tanácsának tiszteletbeli elnöke beszélt a modern városfejlesztési elképzelésekről. 

Az újabb programot Kecskemét városvezetése a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvánnyal közösen rendezte meg. A civil szervezet egyik kiemelt célja a helyi felsőoktatás fejlődésének segítése. Az alapítvány képviseletében Prof. Dr. Berács József, a Kecskeméti Főiskola egyetemi tanára mutatta be a rendezvény előadóját. 

Kopányi Mihály PhD, a Világbank munkatársa a világ több mint 30 országában dolgozott. Szerkesztője, társszerzője annak a tavaly megjelent kézikönyvnek, amelyben kifejezetten önkormányzati finanszírozással foglalkoznak. 

Kecskeméten ezúttal a modern városok finanszírozási rendszerei címmel tartott előadást, amelyet követően a felmerült kérdésekre válaszolt a hallgatóságnak.

(szöveg: KTV /keol.hu)

(Forrás: KEOL)

Kövessen minket a Facebookon is!