Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. április 15. 16:15

Egymillió forint a kecskeméti kórház gyermekosztályának

Képgaléria
Egymillió forint a kecskeméti kórház gyermekosztályának
A kecskeméti CabTec Kft. társadalmi felelősségvállalás keretében idén 1.000.000 Ft adománnyal segíti a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályát. Az átadási ünnepségen Berta Tibor, a cég kecskeméti telephelyének ügyvezetője hangsúlyozta: vállalatuk hosszú távú együttműködésre törekszik az intézménnyel, mely a régió kiemelkedő egészségügyi ellátó központja a beteg gyermekek számára.

Az egymillió forintról szóló „utalványt” üzemlátogatással egybekötött adományozási ünnepségen adta át Berta Tibor dr. Svébis Mihálynak, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatójának és dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvosnak. A szerda délelőtti átadási ünnepély díszvendége Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármester asszonya volt, továbbá Gaál József alpolgármester is részt vett a rendezvényen.

Berta Tibor köszöntőjét és a CabTec Kft. tevékenységét, eredményeit bemutató előadását követően Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony az esemény kapcsán kiemelte: a cég kulturális és oktatási szerepvállalása nagyon komoly tényezőt jelent Kecskemét város életében. Az, hogy mindezek mellé új területet is nyitottak, a cég dinamizmusának, fejlődésének egyértelmű bizonyítéka, mely immáron az egészségügy területén is nyilvánvalóvá válik.

Az adományozást a gyártócsarnokban jelentették be, majd polgármester asszony részvételével „A hónap dolgozója” elismerő oklevelet vehettek át az elmúlt hónapban legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtott munkatársak.

A CabTec AG a világ egyik vezető kábel- és szerelvényszerelő vállalata. 1973-ban alapították a svájci Rotkreuzban. Termékeit számos iparágban - többek között a high-tech-, autó-, vasút- és egészségügyi iparban is – széles körben felhasználják. A cégcsoport több mint 10 ezer árucikket tartalmazó kínálatot nyújt az autóülés- kábelezéstől, a fröccsöntéssel bevont fékkábel érzékelőn, nagyteljesítményű mikroszkópon, robotkábelezésen, a lézeres vágási technológián, valamint a computer-tomográfián át a vasútipari alkatrészek és berendezések gyártásáig. A világszerte több mint 1100 főt foglalkoztató vállalat forgalma folyamatosan növekszik, 2014-ben elérte az 53 millió eurót.

A CabTec AG Magyarországon két telephellyel rendelkezik. Kecskeméten és Szekszárdon összesen több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat.  A két üzem 2010 óta egy jogi társaságként, CabTec Kft. néven működik. Kecskeméten az ipari és high-tech vevők, míg Szekszárdon elsősorban az autóipari ügyfelek igényeit elégítik ki. 2014-ben a magyarországi leányvállalat elnyerte a Business Superbrands címet, mely egyszerre jelképezi a minőséget, megbízhatóságot és a csúcsteljesítményt. A cég folyamatosan fejleszti, bővíti magyarországi telephelyeit. Az oktatás területét is kiemelten kezelik, ezért duális partnerként három középiskolás diáknak és öt főiskolai hallgatónak biztosítanak szakmai gyakorlati lehetőséget.

A CabTec Kft. az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett Kecskemét város kulturális életének támogatására. A Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében a Bozsó Gyűjteményt támogatják rendszeresen. A kecskeméti Katona József Színházban minden évben megrendezésre kerülő ESTem Gála legjobb férfi epizodista díját is ők szponzorálják.

T.N.

Kövessen minket a Facebookon is!