Július 28. vasárnap, Szabolcs
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • A KECSKEMÉTI KANDÓ KÁLMÁN SZAKKÖZÉPISKOLA KÜLÖNLEGES AUTÓVAL VÁG NEKI A NEMZETKÖZI ÜZEMANYAGHATÉKONYSÁGI VERSENYNEK
Hírek, események 2015. május 14. 08:24

A KECSKEMÉTI KANDÓ KÁLMÁN SZAKKÖZÉPISKOLA KÜLÖNLEGES AUTÓVAL VÁG NEKI A NEMZETKÖZI ÜZEMANYAGHATÉKONYSÁGI VERSENYNEK

Képgaléria
A KECSKEMÉTI KANDÓ KÁLMÁN SZAKKÖZÉPISKOLA KÜLÖNLEGES AUTÓVAL VÁG NEKI A NEMZETKÖZI ÜZEMANYAGHATÉKONYSÁGI VERSENYNEK
A Shell Eco-marathon minden évben különleges kihívás elé állítja a diákokat a világ minden pontján, hiszen saját tervezésű és építésű energiahatékony járműveikkel újabb és újabb üzemanyag-hatékony technológiákkal kell megmérkőzniük. Az Amerikában, Ázsiában és Európában megrendezett versenyek keretében 400 csapat közel 4 000 diákja méri össze mérnöki tudását. A különleges találkozó pedig nemcsak a technológia iránti szenvedélyről szól, hiszen a diákok kitartásból, csapatmunkából és kreativitásból is tanúbizonyságot tesznek.

Az idei év különleges a Shell számára, hiszen a Shell Eco-marathon Europe verseny 30. évfordulóját ünnepli. A Shell Eco-marathon Europe az évek során a kezdeti informális összejövetelből a világ egyik legnagyobb nemzetközi energiahatékonysági rendezvényévé nőtte ki magát, amelyen május 21. és 24. között Rotterdamban harminc országból több mint kétszáz diák, köztük hat magyar csapat méri össze tudását.

A Kandó Kálmán Szakközépiskola csapata nemcsak egyike a két magyar induló középiskolának, de az egyik legtapasztaltabb együttes is, hiszen immár ötödik alkalommal indulnak elektromos prototípus autójukkal, amelyet az ebben az évben életbe lépő új versenyszabályok alapján alakítottak át. „Célunk az idei versenyt minden hiba nélkül teljesíteni és az elért eredményünket megtartani, felülmúlni. Az új előírások nagy kihívást jelentenek a felkészülésben, de igyekszünk minden erőnkkel megbirkózni a feladattal” - mondta Mészáros Károly, a csapat vezető tanára.

“A Shell Eco-marathon inspirációként szolgál a jövő fiatal mérnökeinek a mobilitás továbbfejlesztési irányaihoz és remek példája a Shell immár harminc éves  téma  melletti elkötelezettségének. Nagyon örülök, hogy hat magyar csapatot is köszönthetünk a résztvevők között. Biztos vagyok benne, hogy szorgalmuknak és innovatív gondolkodásmódjuknak köszönhetően kiváló eredményekkel térnek majd haza a rotterdami megmérettetésről” - nyilatkozta Juhász Péter, a Shell Hungary Zrt. kiskereskedelmi üzemeltetési igazgatója.

További információért kérjük, látogasson el a www.shell.hu/aboutshell/eco-marathon.htmlweboldalra vagy kövessen minket a közösségi Facebookon vagy Twitteren

A Shell Eco-marathon történetét bemutató képekért látogasson el Flickr csatoránkra!

Kövessen minket a Facebookon is!