Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. május 14. 17:03

Új termékek és technológiák az Izsáki Házitésztánál

Képgaléria
Új termékek és technológiák az Izsáki Házitésztánál
Teljes arculatváltással, új termékek bevezetésével és folyamatos technológiai fejlesztésekkel erősíti piaci pozícióit az Izsáki Házitészta Kft. Az 1990-ben alakult családi vállalkozás egy földszintes ház pincéjében kezdte működését. Ma két telephelyen három üzemrésszel rendelkeznek. Naponta mintegy 15-20 tonna házi jellegű tésztát állítanak elő 21. századi követelményeknek megfelelő környezetben. Jelenleg mintegy 50 fajta különböző formátumú tésztát tudnak ajánlani ügyfeleiknek a tőlük megszokott folyamatosan kiváló minőségben.

Az elmúlt néhány esztendőben a piaci igények jelentősen növekedtek. Ahhoz, hogy versenyelőnyünket meg tudjuk őrizni, arculatváltásra, új termékek bevezetésére és technológiai fejlesztésekre volt szükség – indokolta az újításokat Juhász Sándorné, az Izsáki Házitészta Kft. tulajdonosa. - Termékeink külső megjelenését új grafikai elemekkel tettük az eddigieknél is vonzóbbá. Korábbi négy termékcsaládunk mellé kifejlesztettünk még egyet. Az 500 grammos, dobozos kiszerelésű 4 tojásos termékeinkről van szó, melyek cérnametélt, csipetke, csipkés csusza, hosszúmetélt és lúdgége formátumokban kerülnek a boltok polcaira. A korábbi jó bevált csomagolástechnikánk szintén „frissítésen” esett át. Az úgynevezett párnás technológiáról áttértünk a „négyél hegesztett” talpas tasakokra. Az új csomagolás vonzóbb megjelenést ad a termékeknek, egyben hatékonyabb védelmet nyújt a külső behatások ellen – folytatta a fejlesztések felsorolását Juhász Sándorné. - 200 grammos kivitelben, „négyélű” talpas tasakokban fél éve került piacra további nyolcféle 8 tojásos termékünk. Ezeket eperlevél, lúdgége, nagykocka, préseltcsiga, tarhonya, kiskocka, zabkocka és csipetke formátumban forgalmazzuk. Egy-két héten belül újabb termékekkel fog bővülni az eddig is széles termékkínálat. Új termékformátumokat vezetünk be, úgymint: levesgyöngy, grízgaluska, zsemlekocka, kruton, palacsintametélt. Majd hozzátette: - Igazodva a megnövekedett piaci igényekhez új, 1100 raklap kapacitású logisztikai raktárat hoztunk létre azzal a céllal, hogy növeljük termelési kapacitásunkat, optimalizáljuk vállalati működésünk hatékonyságát, továbbá új bel- és külföldi piacokon jelenjünk meg úgy, hogy a tőlünk megszokott kiváló minőséget hosszú távon is tartani tudjuk. Céljaink között szerepelt továbbá, hogy fejlesztéseinkkel párhuzamosan ne kelljen csökkenteni a jelenlegi dolgozói létszámot és megőrizzük korábbi beszállítói volumenünket. Mindezt pályázati forrásból, banki hitel és önerő bevonásával valósítottuk meg. Ma elmondhatjuk magunkról: az elmúlt egy-másfél év közös erőfeszítései, valamint termék- és technológiai fejlesztéseink jóvoltából megőriztük belföldi pozícióinkat. Az egész országot lefedő üzletkötői hálózatot hoztunk létre. Területi képviselőink segítségével országszerte napi kapcsolatban vagyunk minden kereskedelmi partnerünkkel. Termelésünk 60%-át itthon, 40%-át külföldön értékesítjük. Kivitel vonatkozásában jelentős előrelépést könyvelhettünk el. Főbb exportterületeink mellett – Svédország, Ausztria, Szlovákia, Románia, Cseh Köztársaság, Észtország, Litvánia, Kanada – beléptünk az Amerikai Egyesült Államok piacára. - Újabban érezhetően növekvő igény mutatkozik a tojásnélküli tésztákra, melyek előállítása nem tartozik ugyan a fő profilunkba, de különféle formátumokban mégis raktárkészleten tartjuk, folyamatosan gyártjuk. A magyar gasztronómiai hagyományoknak köszönhetően változatlanul nagy érdeklődést tapasztalunk az általunk jobban preferált magas tojástartalmú házitészták iránt – emelte ki Juhász Sándorné Ica, a „Juhászné-féle” száraztészták névadója. - Rendelkezünk még szabad kapacitásokkal. Gőzerővel dolgozunk piacaink bővítésén és további fejlesztéseket is fontolgatunk – adott végül betekintést a jövőre vonatkozóan Juhász Zsolt, a családi vállalkozás kereskedelmi igazgatója.

Kövessen minket a Facebookon is!