Séfnek állt Zséda - Rajong a magyaros ízekért az énekesnő kisfia
Zsédához gyerekkora óta közel áll a gasztronómia, ám a magyar klasszikusok mellett ma már a nemzetközi újdonságok felé is szívesesen nyit. Az egészséges nyersanyagok persze elengedhetetlen tartozékai konyhájának. A napokban a Gourmet Fesztiválra is ellátogatott, ahol a Babel Budapest étterem standjánál névre szóló séfkabátban állhatott a pult mögé. Az újraértelmezett paprikás csirke mellett a vegán különlegességek kulisszái mögé is betekintést nyerhetett.
„Már nagyon fiatal koromtól önállóan vezetem a háztartást, rendszeres főzök, pláne, hogy a mindennapokban két férfiról kell gondoskodnom. Alapvetően a klasszikus ételekbe tanultam bele az édesanyámtól, a nagymamáimtól, de ma már nyitott vagyok minden irányzatra. Az olasz konyha nagy kedvencem, de például a francia és a mexikói specialitások is közel állnak hozzám. A ráknak pedig ritkán tudok ellenállni”– kezdte Zséda. „Fontos szempont számomra, hogy minőségi és egészséges alapanyagokkal dolgozzam, így többnyire kiskereskedőknél vásárolok. Különösen izgalmas volt a Babel vegán fogások elkészítésében besegíteni. Nagyon érdekel ez a terület, liszt-és tejmentes diétát is tartottam már, hiszen méregtelenítésre is kiváló” – mondta az énekesnő.
Zséda a vegán étrendnek is szívesen hódol, kisfia azonban inkább a hagyományos finomságokért rajong.
„Én nagyon jól érzem magam hús nélkül is, Nimród viszont imádja a magyaros ételeket. Nála a bableves és sült csirke a favorit, persze nagyon figyelek, hogy neki is minél egészségesebb fogásokat készítsek”– tette hozzá.
Az Erzsébet híd lábánál található Babel Budapest a Gourmet Fesztiválon is várja a vendégeket, akik belekóstolhatnak az étterem egyedülálló vegán különlegességébe is.