Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. június 1. 14:04 | Szerző/forrás: keol.hu

Fát ültettek a Műkertvárosi templomnál

Képgaléria
Fát ültettek a Műkertvárosi templomnál
Széleskörű társadalmi összefogással szépült meg, borult virágba az Assisi Szent Ferenc kápolna, közismertebb nevén, a Műkertvárosi templom környéke. A néhány nappal ezelőtti virágültetéseket péntek délután egy díszcseresznyefa elültetésével „koronázták meg\".

A kápolnakert parkosításának ötlete a Baracsi Virágüzlet két tulajdonosáé, Baracsi Kataliné és Kláráé volt. A gondolatot Lévai Jánosné, a 11-es számú választókörzet önkormányzati képviselője támogatta, a választókerületi tanácsadó testület pedig 50 ezer forintot biztosított hozzá. Részt vettek az akcióban az Assisi Szent Ferenc kápolna hívei, a Csokor utca óvoda dolgozói, és a Gyöngyvirág Nyugdíjasklub. A Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola diákjai pedig kemény munkával küzdöttek meg a földterülettel.

A ma délutáni faültetést megelőző ünnepségen Lévai Jánosné hangsúlyozta, hogy rendkívül büszke arra az összefogásra, ami a Műkertvárost jellemzi. A péntek délután elültetett fa is ezt a városrészi egységet, valamint a hitet, a reményt és a szeretetet szimbolizálja. Az ültetést követően a fát felszalagozták, majd műsort adtak a műkertvárosi nyugdíjasok.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház