Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. június 5. 15:36

Csepregi Éva szerint is „nyár van”

Képgaléria
Csepregi Éva szerint is „nyár van”
Rekkenő hőségben, déli tizenkét órakor érkezett a kecskeméti Wojtyla Barátság Központba Csepregi Éva, a Neoton Família énekesnője, akit fia, Heatlie Dávid is elkísért, aki egyébként a zenekar dobosaként sokat fellép édesanyjával, ezúttal azonban háttérben akart maradni. A vendégre nagyon sokan voltak kíváncsiak, hiszen zsúfolásig megtelt a terem – nem véletlenül, mivel jól esett egy kicsit nosztalgiázni. Többen jelezték, hogy a nyolcvanas évek sikercsapatának slágereit még most is kedvelik, akik pedig a jelenlévők közül hajdanán rajongók voltak, örültek a személyes találkozásnak.

A pódiumbeszélgetést vezető Borzák Tibor először arra kérte Évát, hogy idézze fel életének legszebb és legsikeresebb időszakát. A válasz természetesen a gyerekkori élményekkel kezdődött, hiszen azok mindent meghatároztak. Mint kiderült, szerény körülmények között nőtt fel a nővérével együtt, szüleik fizikai munkások voltak. Nagyon messzinek, sőt elérhetetlennek tűnt a színpad, a reflektorfény, de valahogy úgy alakult, hogy Csepi megtalálta az oda vezető utat. A Kócbabák trióval sikerrel szerepelt az 1972-es Ki mit tud?-on, ahol végleg eldőlt a sorsa. Legsikeresebb pályaszakaszának az 1980-as évek közepét tartja, amikor a Neoton Família nemzetközi porondon is befutott, 1983-ban nyerték meg a tokiói Yamaha-fesztivált a Holnap hajnalig című dalukkal, s ez idő tájt hódították meg a lemezpiacot és a közönséget Japántól Spanyolországig. És ha már sikerekről, örökről esett szó, mindenképpen ide sorolandó fia születése 1992-ben.

Mindezek után az élet hullámvasútjának mélyebb szakaszára terelődött a szó: Csepregi Éva felidézte szülei és a hozzá közelállók elvesztését. Azt is bevallotta, hogy művészi pályáján is voltak mélypontok, de azokon sikerült túltennie magát. Mindig a jövőre gondolt, apró célokat tűzött ki, melyek kizökkentették a kátyúból. Ismerve a Wojtyla-ház gondozottainak helyzetét, nekik is csak ezt tudta javasolni. Rettenetesen nehéz lehet néhány tízezer forintból megélni, meleg ebédért népkonyhán sorba állni, de sosincs reménytelen helyzet, egy percig sem szabad feladni. Amikor a legendás Neoton Família megszűnt, az énekesnő gondolt arra, hogy nem folytatja tovább ő sem. Szerencsére másként alakult, és mára ismét szép sikereket élhet meg az átalakult, Neoton Família Sztárjai nevű csapattal. Zsúfolásig teli a naptára fellépésekkel. Nemrég szólólemezt adott ki, melyen régi Neoton-slágerek szólnak swing stílusban, most pedig készül a dzsesszes folytatás. A művésznő röviden beszélt magánéletéről is: szép családi házban él kertépítő párjával és fiával.

Éva meglepetéssel is készült. Elénekelte a Nyár van című nótáját, ami azon túl, hogy remekül passzolt az aktuális időjáráshoz, a jelenlévőket is jókedve derítette. Mindenki együtt énekelt a híres vendéggel, akit végezetül vastapssal jutalmaztak. A művésznő az ebédosztásból is kivette a részét. Nagyon megérintették a látottak, közvetlen közelről megtapasztalhatta, hogy milyen sok a támogatásra, támaszra szoruló ember. Neki is van egy alapítványa, melynek keretein belül főleg értelmileg sérültek kulturális életének színvonalasabbá tételéért tevékenykedik.

Az ebédet Frankó János ajánlotta fel, mely gulyásleves és túroscsusza volt. Támogatónk rendszeres segítője a Wojtyla Háznak.

 

Rólunk Írták:

http://mixonline.hu/Cikk.aspx?id=113433

http://keol.hu/kecskemet/csepregi-eva-enekelt-majd-ebedet-osztott-kecskemeten

http://kecskemet.hu/?r=701&c=29007

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház