Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. június 18. 20:20

Szentkirályi ajándék diákoknak

Képgaléria
Szentkirályi ajándék diákoknak
A Szentkirályi Ásványvíz Kft-nél jelentős változások történtek a közelmúltban, hiszen – a szintén magyar kékkúti mellett – ez a cég is beolvadt a Central Europen Mineral Water Holdingba (CEMW). Vagyis a Közép-Európa legnagyobb ásványvíz palackozóját, a cseh Karlovarské Minerální Vody csoportot (KMV) is tulajdonló olasz Pasquale család tagjává vált. A megállapodás értelmében a szentkirályi cég vezetője, Balogh Levente lett a CEMW elnöke és meghatározó kisebbségi tulajdonosa. Aki a változások ellenére sem feledkezett meg arról a több éves hagyományról, hogy a tanév végén értékes személyi számítógéppel ajándékozza meg a Szentkirályi Általános Iskola kitűnővel végzett diákjait.

A napokban megtartott, családias hangulatú ünnepségen megtudhattuk, hogy ez alkalommal a helyi iskola három nyolcadikosa bizonyult méltónak erre az elismerésre: Festő-Hegedűs Kármen, Urbán Orsolya és Varga Tünde.

A lányok - Balogh Levente kérdésére - elmondták, hogy ki melyik kecskeméti középiskolában folytatja a tanulmányait, s ha a gimnáziumot is ugyanolyan sikeresen sikerül abszolválniuk, milyen hívatást választva tanulnak tovább. Mindehhez – a háromgyermekes édesapa, az ajándékokat átadó cégvezető is jól tudja ezt - nagy segítség lehet számukra a most kapott személyi számítógép.

Újságírói kérdésre válaszolva Balogh Levente elmondta, annakidején azért kezdeményezték ezt az ajándékozást, hogy a fiatalokkal éreztessék: megéri jól teljesíteni minden tekintetben. Ugyanakkor ennek a hagyománynak az ápolásával példát szeretnének mutatni a többi sikeres magyar cégnek, jelezvén: az okos, tehetséges fiatalok támogatása - minden közhelyes felhang ellenére -, az ország jövőjének egyetlen záloga ma is.   

Kövessen minket a Facebookon is!