Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. június 23. 10:22

WONDERLAND PROJEKT - Rock\'n\'roll. Barátság. Szerelem. Döntések. Felnőtté válás. Összművészet.

Képgaléria
WONDERLAND PROJEKT - Rock'n'roll. Barátság. Szerelem. Döntések. Felnőtté válás. Összművészet.
A vállalkozás egy könyvvel indult, de aztán sokkal több lett belőle. A Wonderland Projekt egy összművészeti kezdeményezés, amely az irodalom, a zene, a film és a képzőművészet és az iparművészet nyelvén igyekszik kibeszélni az átmenetiséggel járó stresszt.

https://www.facebook.com/thewonderlandproject

http://bookline.hu/wonderland

 

WONDERLAND – A REGÉNY

Milyen reményekkel indulhatott egy zenekar abban az átmeneti időszakban, amikor a lemezcégek már éppen kezdtek összeomlani, de még távol volt a Youtube-sztárok korszaka? Érdemes arra várni, hogy egyszer csak felfedezzék és elismerjék a tehetségünket?

A Wonderland című regény egy barátság történetébe ágyazva mutatja be, mi történik, ha gyökeresen ellentétes válaszokat adunk a fenti kérdésekre.

Angyalosy Eszterkönyvszerkesztő és Baranyai Ákos – azaz Dj Future az Irie Maffiából – fejéből pattant ki a gondolat, hogy megpróbálják menet közben megragadni a változást, az átmenetiséget. A gyerekkor és a felnőttkor közt húzódó senkiföldje, a generációk között húzódó űr: ezWonderland.

http://bookline.hu/product/home.action?_v=Baranyai_Akos_Angyalosy_Eszter_Wonderland&id=278723&type=22

 

WONDERLAND: WHAT DO YOU REALLY WANNA SAY – A DAL

A könyvben szereplő együttes What Do You Really Wanna Say című slágeréta szintén Irie Maffiás Szekér Ádám Horváth Gergely Ambrussal és Baranyai Ákossal közösen keltette életre. A dalt már a Petőfi Rádió is játssza.

A felkérés apropóján indult útjára Szekér Ádám saját zenekara, az In Wonderland. Bemutatkozó koncertjük a könyv bemutatóján volt (június 6-án, a Margó Irodalmi Fesztivál keretében, a Petőfi Irodalmi Múzeumban)

https://www.reverbnation.com/wonderland8/songs

 

WONDERLAND: WHAT DO YOU REALLY WANNA SAY – VIDEOKLIP

A dalhoz elkészült a regényben olvasható videoklipis, amit az egyik szerző, Angyalosy Eszter Szőke Dániellel közösen rendezett – operatőrként ő jegyzi többek közt Boggie Parfüm című dalának világhírű klipjét vagy a Napozz Holdal című egész estés dokumentumfilmet a Kispál és a Borz búcsúkoncertéről –, valamint elismert filmesek, zenészek és színészek működnek közre benne.

https://www.youtube.com/watch?v=O-JpHV-9N_0

A videoklip több nemzetközi filmes megmérettetésen, fesztiválon versenyez. Eddigi eredmények:

Short of the Month – Official Selection

The Monthly Film Festival – Official Selection

(http://themonthlyfilmfestival.com/movies/wonderland-what-do-you-really-wanna-say/)

12 Months Film Festival – Official Selection

(http://12mff.com/movie/wonderland-what-do-you-really-wanna-say/)

Los Angeles CineFest – Official Selection

(http://lacinefest.weebly.com/short-film-70615.html)

A versenyek eredményeit még várjuk, illetve még tucatnyi másik fesztiválról várjuk a hivatalos híreket.

WONDERLAND – STREET ART

A „Wonderland üzenet” képzőművészeti feldolgozása street artformájában született meg Magyarország egyik legismertebb stenciltechnikával dolgozó graffitisének, GG-nek köszönhetően, és a Filatorigátnál látható.

(https://vimeo.com/131196390)

 

TOVÁBBI PROJEKTEK

Számos ma ismert és népszerű zenekar találhatta szembe magát a kétezres évek közepén azokkal a problémákkal, amit a regény feszeget – és még több olyan, akiketsosem ismertünk meg. Jelenleg folyamatban van egy kisfilm-sorozat elkészítése. A kb. egyperces videókon mai sikeres zenészek mesélik el a saját Wonderland-sztorijukat. Megszólal többek közt a PASO frontembere, Krsa, a Compact Discós Walkó Csaba, vagy az Irie Maffia énekesnője Sena.

A projekt üzenete iparművészeket is megihletett. Jelenleg tárgyalunk a Shamo Bagssel (https://www.facebook.com/shamobags), ők egy Wonderland kollekció ötletével kerestek meg minket, illetve az Egyedi pengető (http://egyedipengeto.hu/) csapata is szeretne becsatlakozni szponzorként a projektbe.

A nyár folyamán tematikus slam poetry estet szervezünk a Slam Poetry Magyarország (http://slampoetry.hu/) közreműködésével.

A távolabbi tervek között szerepel még egy nagyobb dokumentumfilm, egy filmsorozat, illetve a Projekt megnyitása a közönség felé: szeretnénk őket is bevonni, és lehetőséget teremteni a saját alkotásaik bemutatására bármilyen művészeti ágban.

Kövessen minket a Facebookon is!