Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 10. 08:31 | Szerző/forrás: KTV / keol.hu

Róna Tamás vitte Kecskemét polgármesterének levelét a pápához

Róna Tamás vitte Kecskemét polgármesterének levelét a pápához
Szemereyné Pataki Klaudia befogadó nyilatkozatban kérte Ferenc pápát arra, hogy támogassa Kecskemét 2018-as Európa Ifjúsági Fővárosa pályázatát. Kecskemét polgármester asszonyának levelét személyesen adta át Vatikánban dr. Róna Tamás, az Alföldi Régió vezető rabbija.

A magánkihallgatáson dr. Róna Tamás egy másik levelet is átnyújtott Ferenc pápának. Ez pedig arról szólt, hogy legyen Kecskemét az Európai Egyházak Közötti Párbeszéd Fővárosa is három év múlva. A magyarországi egyházak egyöntetűen támogatták a vezető rabbi kezdeményezését, és Kurt Koch, a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsának elnöke is jelezte, hogy értő fülekre talált a kérés a Vatikánban.

\"Lehetőségem volt átadni mindkét levelet, sőt beszélni is tudtam róluk a pápának - nyilatkozta Róna Tamás vezető rabbi a Kecskeméti Televíziónak. - Hihetetlen volt, hogy ez megtörtént, legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna. Majd egy nappal később Kurt Koch kardinális, bíboros úr már nagyon „finoman\" jelezte, hogy halló fülekre talált a kérés, ami elképesztő távlatokat nyit Kecskemét számáéra. 

A rabbi szerint, ha létrejönne a kezdeményezés, akkor akár a pápa is ellátogathatna Kecskemétre, a város és Magyarország számára pedig végtelen lehetőségek nyílnának. 

Szeretetett hazánknak, Magyarországnak nagy szüksége van arra, hogy jó, értékes, egységes üzenetek jelenjenek meg. Belül is, itthon is, és határokon kívül is...- fogalmazott Róna Tamás.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház