Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 26. 21:24 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Itt megtekinthetik a Kecskeméti Főiskola felvételi ponthatárait!

Itt megtekinthetik a Kecskeméti Főiskola felvételi ponthatárait!
A felsőoktatásba jelentkező 105 ezer diák közül mintegy 72 ezret vettek fel, ami lényegében megegyezik a tavalyi arányokkal - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Palkovics László elmondta, felsőoktatási szakképzésre 6500, alapképzésre 45 200, osztatlan képzésre 6400, mesterképzésre 14 ezer hallgatót vettek fel. Az összesen felvett 72 ezer diákból 55 800 jutott be állami ösztöndíjjal támogatott helyre.

A Kecskeméti Főiskola felvételi ponthatárai 2015-ben:

Kecskeméti Főiskola Kertészeti Főiskolai Kar

Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Kar

Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kar

Elégedett a Kecskeméti Főiskola a felvételi eredménnyel
 
Kecskemét, 2015. július 24. Idén sem befolyásolta számottevően a ponthatár-emelés a Kecskeméti Főiskola felvételi eredményét. Most is közel azonos számban jutottak be a felvételizők az intézménybe, mint tavaly ilyenkor. Ez azt mutatja, hogy a főiskola iránti érdeklődés stabil maradt, ami jó alapot ad a további fejlesztésekhez - emeli ki dr. Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora. 

Tavaly alapképzésre még 260 ponttal, felsőoktatási szakképzésre pedig 220 ponttal juthattak be a felvételizők valamelyik felsőoktatási intézménybe. Idén mindkét ponthatár 20 ponttal emelkedett, vagyis az ez alatt teljesítő felvételizők egyetlen főiskolán, egyetemen sem kezdhetik meg tanulmányaikat ősszel. 

A Kecskeméti Főiskolán tavaly ilyenkor 844-en örülhettek a sikeres felvételinek, most ez a szám 833, vagyis a ponthatár-emelés ellenére közel azonos a felvettek száma. Országosan a tavalyi évhez képest 2,8 %-kal kevesebben jutottak be valamelyik felsőoktatási intézménybe. Ennél kedvezőbb  a főiskola felvételi eredménye:  a Kecskeméti Főiskolán 1,4 %-kal csökkent a felvettek száma, ez  azt jelenti, hogy stabil maradt az érdeklődés az intézmény iránt. 

A három kar közül idén a GAMF Kar tudta növelni a felvettek számát, ezzel megfordult az évek óta tartó trend, amikor is a Kertészeti Főiskolai Karra és a Tanítóképző Főiskolai Karra érkezett az előző évhez képest több elsőéves. A GAMF Karon 485, a Kertészeti Főiskolai Karon 132, a Tanítóképző Főiskolai Karon 216 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. A legnépszerűbb szak a főiskolán - 139 elsőéves hallgatóval -  a gépészmérnök,  a Kertészeti Főiskolai Karon a gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki szaknak, míg a Tanítóképző Főiskolai Karon az óvodapedagógus szaknak lesz a legtöbb elsőéves hallgatója. 

Megfigyelhető, hogy tovább nőtt a diplomát nem adó felsőoktatási szakképzésre felvettek száma. Tavaly 179-en, idén 222-en nyertek felvételt erre a képzéstípusra. 

A főiskola alapképzéseire már 280 vagy ahhoz közeli pontszámmal be lehetett jutni, az óvodapedagógus és tanító levelező szakokon volt a legmagasabb, 304, ill. 300 pont a ponthatár. Az is jellemző ugyanakkor, hogy a jelentkezők átlagpontszáma mindenhol 300 pont felett van.  Az óvodapedagógus önköltséges levelező szakon például 395, a kertészmérnök önköltséges levelező szakon pedig 392 volt a jelentkezők átlagpontszáma.

A felsőoktatási szakképzések közül a legmagasabb volt a bejutási ponthatár a levelező, államilag támogatott környezetgazdálkodási agrármérnöki asszisztens szakon és a nappali, államilag támogatott ifjúságsegítő szakon, ahol 250 pontot kellett elérni a sikeres felvételihez. 

A főiskola szinte valamennyi szakot meghirdeti a pótfelvételiben is, ahová azok jelentkezhetnek, akiket sehová nem vettek fel, vagy nem is adták be jelentkezésüket idén. A pótfelvételiben csak egy intézmény egy szakját lehet megjelölni, és minden képzés önköltséges.

Szeretettel köszöntjük új hallgatóinkat!

A Kecskeméti Főiskola vezetése szeretettel gratulál az új hallgatóknak a sikeres felvételihez és kíván tartalmas, élményteli főiskolai éveket. A hivatalos értesítést a felvételről és az évkezdéssel kapcsolatos minden információt az elsőévesek postán kapják meg, de honlapunkon azINFORMÁCIÓK ELSŐÉVESEKNEK oldalon is hamarosan elhelyezzük. A kollégiumi jelentkezésről már most olvashatók fontos tudnivalók.

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!