Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 26. 22:06 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Szűrőnap a Mezei utcában

Szűrőnap a Mezei utcában
Kecskemét - Ingyenes Egészségügyi szűrőnapi programot szerveztek a Mezei utcai Közösségi Házban az „Egészséges Bács Kiskunért\" program keretében. Az általános mérések mellett lehetőség volt bőrgyógyászati és ortopéd szakvizsgálatra, valamint gyógymasszázsra és egészségügyi- illetve önismereti teszt kitöltésére is a résztvevőknek.

A közösségi házban most először szerveztek Egészségügyi Szűrőnapot. A programon több korosztály is képviseltette magát, a fiataloknak pedig külön játszósarok is a rendelkezésükre állt.

A megjelentek regisztrációs lapot töltöttek ki, majd egy felmérőlappal indulhattak a szűrésekre. A vizsgálat a vérnyomás, pulzus, vércukor és koleszterin mellett a testzsír és testtömeg index mérésére terjedt ki. Az eredményt követően azokat, akiknél esetlegesen problémát találtak, a segítők továbbirányították a háziorvosukhoz. 

A leggyakoribb problémák a koleszterinből, a vércukorból és a vérnyomásból adódtak. A délelőtti megjelentek harmadánál volt ilyen a diagnózis. 

Székely Margit főszervező a KTV híradónak elmondta, hogy az eseményt az Ölelő Kéz Alapítvány segítségével a hátrányos helyzetű rászorulóknak hozták létre. A résztvevők örültek a kezdeményezésnek, hiszen sokuknak nincs lehetősége hasonló szűrésen megjelenni, pedig az eredmények tükrében szükségük lenne rá. 

(KTV)

(keol.hu)

 

Kövessen minket a Facebookon is!