Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. július 28. 21:45 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Még egy esély pótfelvételivel: a Kecskeméti Főiskola is várja a jelentkezőket

Még egy esély pótfelvételivel: a Kecskeméti Főiskola is várja a jelentkezőket
Kecskemét - Nyolc alapszakot, két mesterszakot és hat felsőoktatási szakképzési szakot hirdetett meg a Kecskeméti Főiskola a pótfelvételiben, amelyekre még be lehet kerülni szeptemberi kezdéssel.

A pótfelvételiben azok jelentkezhetnek, akiket ebben az évben nem vettek fel sehova, vagy nem is jelentkeztek egyetlen felsőoktatási intézménybe se.  Országosan a pótfelvételiben az intézmények - egy kivételével ¬- csak önköltséges szakokat hirdethetnek meg. Jelentkezéskor csak egy főiskola vagy egyetem egy szakja jelölhető meg, és a ponthatár nem lehet alacsonyabb, mint az adott szak önköltséges ponthatára az általános felvételi eljárásban.    

A GAMF Karon a gépészmérnök, járműmérnök, műszaki menedzser, mérnökinformatikus alapszakokon nappali és levelező munkarendben is vannak még helyek a pótfelvételizők számára. A Kertészeti Főiskolai Karon a kertészmérnök, valamint gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki alapszakokon nappali és levelező munkarendben is várják még a jelentkezőket. A kar két mesterképzésére, a levelező kertészmérnök és a levelező vidékfejlesztési agrármérnöki szakokra is lehet még jelentkezni. 

A Tanítóképző Főiskolai Karon a tanító alapszak nappali és levelező munkarendben is nyitva áll még a felvételizők előtt, az óvodapedagógus alapszak azonban már csak nappali munkarendben érhető el. 

A főiskola a kétéves felsőoktatási szakképzések közül a mérnökinformatikus (rendszergazda), a programtervező informatikus (fejlesztő), valamint a csecsemő-és kisgyermeknevelő szakokat hirdette meg nappali és levelező munkarendben is. A kertészmérnök asszisztens és a környezetgazdálkodási agrármérnök asszisztens szakok csak levelező, a szociális és ifjúsági munka (ifjúságsegítő) szak pedig csak nappali munkarendben érhető el a pótfelvételiben. 

A jelentkezési határidő 2015. augusztus 10., a jelentkezést most is a felvi.hu oldalon keresztül kell benyújtani. 

A főiskola a pótfelvételi időszakban nem szervez nyílt napot, de egyéni látogatásra van lehetőség a „Last minute látogatás a Kecskeméti Főiskolán\" akció keretében: ITT

Minden további információ megtalálható a következő oldalon: ITT

A felvételi adatok azt mutatják, hogy a ponthatár-emelés ellenére az általános felvételi eljárásban stabil maradt a felvettek száma a Kecskeméti Főiskolán. Az intézmény vezetése abban bízik, hogy a pótfelvételi során is népszerű lesz az intézmény.

(keol.hu)

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!