Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. augusztus 3. 22:33 | Szerző/forrás: Forrás: keol.hu

Ízek, hangok, illatok, szavak – Dúzsi Tamás és a komplex színházi élmény

Ízek, hangok, illatok, szavak – Dúzsi Tamás és a komplex színházi élmény
Kecskemét - Megfordult a világ a Kecskeméti Katona József Színházban vasárnap este: a nagyszínpadra 200 szék került, hogy a nézők ott hallgathassák meg Babits Mihály Jónás könyve című művét Dúzsi Tamás előadásában.

Továbbra sem kíméli az időjárás az udvarszínházi sorozatot. Vasárnap délután ismét lecsapott a vihar a hírös városra, így már kora délután nyilvánvaló volt, hogy a Városháza díszudvarán nem lehet megtartani Dúzsi Tamás estjét. A borkóstolóval egybekötött zenés előadás különleges atmoszférájú produkció, amely különleges teret kíván. Szerencsére a szervezőknek volt idejük olyan megoldást találni, amellyel nagyszínházi körülmények között is megőrizték az előadás varázsát.

Az ókori borünnepek hagyományait felelevenítő esten a borfogyasztáshoz kapcsolódó versek és dalok fűzték össze Dúzsi Tamás ismertetőit. A rozékirály hét nagyszerű borát hozta el a kecskeméti közönségnek, amelyek a második részt nyitó Jónás könyvének előadásával igazi komplex színházi élményt nyújtott.

Szerencsésebb időjárási körülmények között, a Városháza udvarán láthatta a közönség a Csodaszarvas című musicalt szombat este a szarvasi Cervinus Teátrum előadásban. A rendkívül látványos táncjátékot Varga Viktor rendezte, közreműködtek a Duna Művészegyüttes táncosai és a Tessedik Táncegyüttes szólistái. 

(Rákász Judit)

(keol.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!