Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. augusztus 11. 08:40

Hullócsillagok éjszakája a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban

Hullócsillagok éjszakája a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban
Hullócsillagok éjszakája rendezvényt szervez a Hírös Sport Nonprofit Kft. augusztus 12-én, szerdán, 20 órától a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban (Kecskemét, Csabay Géza krt. 7., bejárat a Nyíri út felől)

Lehozzuk Önnek a csillagokat! Ennek érdekében augusztus 12-én 20 órától a Hírös Sport Nonprofit Kft. szervezésében a Kecskeméti Planetárium munkatársai és a Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE) Kiskun Csoportja tart változatos programokat a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

Hivatalos program:

A hullócsillagok éjszakája - Csak esőmentes időben!

20:00 Főzzünk üstököst! - látványos kísérlet, mely során üstököst készítünk a résztvevők bevonásával. Előadó Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium munkatársa. Helyszín a Hófánk pálya melletti füves terület.

20:30 Meteorok és üstökösök - interaktív előadás, amelyen mindent megtudhatunk naprendszerünk kisebb égitestjeiről és megismerkedünk a Rosetta űrszonda által meglátogatott Churyumov-Gerasimenko üstökössel is. Előadó Balogh Gábor, a Kecskeméti Planetárium munkatársa. Helyszín a Hófánk pálya melletti füves terület.

20:00 - 22:00 Meteorit kiállítás! Balogh Gábor meteoritkutató egyedülálló meteorit kiállítása tekinthető meg. Itt többek között találhatunk követ a Holdról, sőt a Marsról is. Helyszín a Hófánk pálya melletti füves terület.

21:30 Naprendszertúra. A Naprendszer tízmilliárdod részére lekicsinyített modellje mentén (450 m = 4,5 milliárd km) teszünk egy esti sétát és közben megismerkedünk a Nappal, és bolygóival. A bátrabbak még a súlyukat is megmérhetik az adott égitesten. Bolygóközi túravezető Szűcs László, a Kecskeméti Planetárium munkatársa. Start a Szabadidőközpont horgásztó felőli bejáratánál.

21:00 - 00:30 Hullócsillagnézés és távcsöves bemutató a dombon. Gyönyörködjünk a város éjszakai fényeiben, csodáljuk meg a Szaturnusz gyűrűjét, csillagcsoportokat, galaxisokat és egyéb kozmikus ködöket, illetve csípjünk el néhány hulló csillagot is! Közben lézeres csillagkép ismertetőt tartunk (Csak derült időben!)

Aki tud, hozzon saját távcsövet, önkénteseink segítenek megtanítani a távcső helyes használatát. A bemutatót az MCSE Kiskun Csoportja tartja. Helyszín a dombtető.

01:00 Kapuzárás 

Kövessen minket a Facebookon is!