Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. augusztus 16. 08:40

CIFRAPALOTA – Új köntösben, új kötetben

Képgaléria
CIFRAPALOTA – Új köntösben, új kötetben
A 81. Hírös Hét hivatalos megnyitását nem sokkal előzte meg Kecskemét és a magyar szecessziós építkezés egyik emblematikus épülete: a Cifrapalota építés- és funkciótörténetének máig húzódó eseményeit magába foglaló mű bemutatója.

A stílszerűen a „pávás” Díszteremben tartott kötetprezentáción elhangzott: a mostani kötet egy tervezett sorozat nyitó darabja. A Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony köszöntő soraival kezdődő, Dr. Lovas Dániel főszerkesztésében most indult új, két (magyar és angol) nyelvű, a kecskeméti főtér történeti épületeit bemutató képes-könyv fűzérben elsőként az 1903-ban átadott „városi bérpalota” históriája jelent meg. A rangos Magyar Múzsa Könyvek égisze alatt gondozott, országos forgalomba is került színes kötet szerzői közül több fejezettel kiemelkedik ifj. Gyergyádesz László művészettörténész; szerzőtársai között Szabóné Bognár Anikó etnográfus, Dr. Wicker Erika régész s maga a művelődéstöténész-főszerkesztő jegyez. A több mint száz oldal terjedelmű munka megjelenése egy régi igényt elégít ki s a nyár végi ünnepek sodrában igen jól szolgálja az idegenforgalom és az élő örökségvédelem céljait.

A sorozat következő darabja a volt neológ zsinagógát, a négy évtizede immár Bács-Kiskun megyei TIT székházául szolgáló épület-csodát mutatja be, melynek megjelenése az ősz folyamán várható.

Kövessen minket a Facebookon is!