Július 28. vasárnap, Szabolcs
Hírek, események 2015. augusztus 19. 08:15 | Szerző/forrás: http://keol.hu/

Könyv csere programot hirdetett a Malom Központ

Könyv csere programot hirdetett a Malom Központ
Hozd magaddal megunt könyveidet és vigyél haza új élményeket! - hirdeti a Malom Központ abban az akcióban, amit jótékony céllal hirdettek meg a Libri Könyvesbolttal közösen az SOS Gyermekfalu lakóinak megsegítésére. Az akciót a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, valamint a HELPI Ifjúságfejlesztő Műhely is támogatja.

Az augusztus 31-ig tartó könyvgyűjtő akció lényege, hogy arra kérik a Malom Központ látogatóit, hozzák el megunt könyveiket a harmadik emeleten kialakított gyűjtőponthoz. Adják át a HELPI Ifjúságfejlesztő Műhely önkénteseinek, akik a Libri Könyvesbolt jóvoltából minden behozott könyvért ajándék kuponokkal viszonozzák a támogatást. Így az adományozók egyszerre szerezhetnek örömet másoknak, és lephetik meg magukat egy új könyvvel. Az összegyűjtött adománykönyveket az SOS Gyermekfalu lakóinak juttatja el a Malom Központ, hogy a rászoruló gyermekeknek és családjaiknak is jobban, varázslatosabban teljenek a hétköznapok.

A gyűjtőpontot hétfő délután adták át hivatalosan: Csikós Péter, a Malom Központ biztonsági igazgatója indította el a programot, Szemereyné Pataki Klaudia jelenlétében. Kecskemét polgármester asszonya a kislányával, valamint annak barátnőjével érkezett, és természetesen könyveket is hoztak. 

- A 10 éves Malom Központ mindig kiemelten részt vett a társadalmi felelősségvállalásokban. Amikor hasznos céllal, támogatásképpen, jó dolgok mellé lehetett állni. Úgy gondoljuk, hogy ezúttal is így van - mondta Csikós Péter.  

Azt gondolom, hogy fontos ügy, amire most felhívjuk az akcióval a figyelmet - hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia. - Öröm számunkra, hogy a Malom Központ a jótékony akcióval nem csak az SOS falu lakóinak segít, hanem felhívja a figyelmet az olvasás és a könyv szeretetére is.

Kövessen minket a Facebookon is!