Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. augusztus 27. 08:18 | Szerző/forrás: http://www.ingatlannet.hu/

Pozitív tendenciák a kecskeméti ingatlanpiacon

Aktuális, a kecskeméti ingatlanpiacra vonatkozó elemzéseket készített az ingatlannet.hu. A piacvezető hírportál munkatársai ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy a budapesti tematikájú ingatlanpiaci hírdömping mellett bántóan kevés a helyi relevanciájú elemzés, hír. Részben ezt pótolja a most nyilvánosságra hozott elemzés, melynek alapját a portál közel 300.000 hirdetést tartalmazó adatbázisa és 15 éve vezetett részletes statisztikája adja.

A megyeszékhely előnyös elhelyezkedésének, javított infrastruktúrájának és egyre növekvő ipari körzetének köszönhetően egyre előnyösebb célponttá válik mind a beruházók, mind a lakosság számára. 

A Mercedes gyár mintájára több külföldi befektető is kiszemelte magának Kecskemétet: a város ipari területén épülő MetLog Logisztikai Központ év végére készül el, 2018-tól pedig az indiai Samvardhana Motherson Group fog a Mercedes-gyárnak lökhárítókat készíteni. 

A Mercedes által is indított duális szakképzések a fiatalabbakat is a városba csalogathatják, akik ezáltal munka- és vásárlóerőt hoznak a térségbe.

Habár a fenti tényezők a hatása még nem feltétlenül érződik a helyi ingatlanpiaci statisztikákban, az ingatlanok száma és a népesség növekvő tendenciát mutatnak, a bűnözés pedig fokozatosan csökken.

Drágábbak a kecskeméti ingatlanok az országos átlagnál

Az országos négyzetméterre vetített átlag idén júliusban 225.566 Ft, ezzel szemben Kecskeméten 231.562 Ft, ami 2.7%-kal jobb a nemzeti szintnél. Habár magasabbak az átlagárak, a növekedés üteme nem olyan jelentős, mint az országos átlag esetében. A pontosabb összehasonlítás érdekében ezt a nagyvárosok átlagaival hasonlítjuk össze, így láthatjuk, hogy Kecskemét is igazodik az országos mintához: nincs jelentősebb fellendülés, inkább stagnálnak az értékek.

\"\"

Egyre több a helyi ingatlan

Az elmúlt négy évben a kecskeméti ingatlanok száma 3661-gyel nőtt, ami éves szinten átlagosan 915 új ingatlant jelent. Kimagaslik 2012, amikor egyetlen év alatt 2916 új ingatlan jelent meg a város piacán, ez a vizsgált periódus új ingatlanjainak közel 80%-át teszi ki.

Kövessen minket a Facebookon is!