Július 27. szombat, Liliána, Olga
Hírek, események 2015. szeptember 1. 13:13 | Szerző/forrás: baon.hu

Bányai villámcsődület az iskolaigazgatóért

Több száz sárga rózsa gyűlt össze hétfőn este a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium előtt. Diákok, szülők, tanárok vitték a virágot, tüntetve a volt iskolaigazgató, Lukács Lajos mellett.

A tanévnyitó után a főbejáratnál tartott villámcsődületen a szervező, Soós Eszter Petronella, bányais öregdiák ismertette a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének és a Pedagógusok Szakszervezetének szolidaritási üzenetét. Nagy tapssal fogadta a körülbelül kétszáz fős tüntető tömeg Lukács Lajost (ő ezután matematika tanárként fog tanítani a gimnáziumban).

– Mi, akik annak idején szülőként ide írattuk gyermekünket, jól átgondoltuk a döntést. Egy tapasztalt, felkészült, nyitott, elfogadó, toleráns tanári karra bíztuk, elfogadtuk az iskola szellemiségét, programját, elvárásait. Számunkra mindezt Lukács Lajos személye garantálta – szólalt fel a szülők nevében Kovács Ágnes. Hozzátette: szeretnék elérni, hogy az igazgatói tisztségre mielőbb írjanak ki pályázatot, és annak véleményezésekor kizárólag szakmai és ne politikai szempontok érvényesüljenek.
Soós Eszter Petronella kijelentette: méltánytalanul távolították el Lukács Lajost a tisztségből.

– Azért gyűltünk össze, hogy megköszönjük munkáját, amit az önkormányzat nem volt képes tisztességesen megköszönni. Azért jöttünk ide, mert dühösek vagyunk, és mert válaszokat várunk – folytatta a szervező, aki elmondta: a Facebook-on meghívták a flashmob-ra a polgármestert, aki ugyan nem jött el, de azért üzenne neki.

Soós Eszter szerint itt az ideje, hogy Szemereyné Pataki Klaudia „kiálljon a bányaisok közössége eléś, és válaszoljon néhány kérdésre. A szervező ezeket a kérdéseket fel is sorolta. Azaz: úgy gondolja a városvezetés, hogy jobb lesz-e a Bányainak Lukács Lajos nélkül, mint vele? A polgármester utasította-e a közgyűlési többséget Lukács pályázatának „elkaszálására”, ha nem, akkor kinek az ötlete volt ez? Tárgyalt-e a az önkormányzatttól valaki a KLIK-kel az ügyről, ha igen, miről? És végül: igaz-e az a pletyka, hogy a polgármester egyik közeli munkatársának „személyes vendettájáról” van szó?
Soós Eszter kijelentette, a hétre találkozót kér a polgármestertől, hogy Szemeryné Pataki Klaudia személyesen magyarázza el neki és a Megvédjük a Bányait csoport tagjainak, mi miért történt a Bányaiban.

A tüntetők ezután a májusi flashmob-hoz hasonlóan az Illés együttes Miért hagytuk, hogy így legyen? dalát énekelték el.

Kövessen minket a Facebookon is!